Helteliste

Jeg pleide å lese titusenvis av blogger, folk jeg kjente og ikke kjente. Folk jeg ble kjent med på internett og folk jeg kjente i virkeligheten og som jeg siden fant på internett. Nå er det ikke så mange av oss igjen. Noen har slutta. Blitt voksne og reserverte, eller bare lei. Noen har kanskje blitt anonyme, helt på ordentlig, kanskje leser jeg dem fortsatt, uten å vite at det er dem. Kanskje står de på heltelista mi. For det er den jeg egentlig skal vise dere nå. Lista over de som blogger og som jeg leser. Den står på sida her, i menyen min, men nå skal de få litt større plass.

De store orda (nedlagt)

Jeg vet ikke hvem hun er, men jeg vet at hun skriver fint. Jeg vet at hun er venninna til nomade, som jeg heller ikke vet hvem er, men som også skriver satans fint. Mer om henne senere. Det er en blogg om å være ung. Det er en blogg om de store orda. Om kjærlighet og hat, om vennskap og uvennskap, om musikk og litteratur. Det er veldig fint, og veldig sårt, og veldig ekte. Det minner meg om å fylle 18 år i Birkelunden og være stormforelska i S, det minner meg om den jeg var før jeg ble den jeg er nå – det minner meg om å være ung, enda yngre enn jeg er nå. For det er forskjell på å være 25 og å være 18, 19, 20 – og det er fint å bli minnet på.

arie.

Eira bor i Bergen, men i år bodde hun i København. Der bodde jeg også, i to små måneder bodde jeg i København, og jeg var på fest med Eira, jeg var på Musiksmag med Eira, jeg skrev på boka mi ved siden av Eira som skrev brev, og så drakk vi kaffe eller øl eller brus og prata om livet, om guttene, om skriving og lesing. Hun skriver for Bokmerker, akkurat som meg, og sammen er vi dynamitt. Hun blogger ikke så ofte, men når hun gjør det er det verdt å lese.

Eira
Eira

Fothermuckers (nedlagt)

Dette er den fineste bildebloggen jeg vet om. Det er en tumblr, mange bruker den bare som en slags lagringsplass for ting de liker – bilder, låter, videoer, sitater, noen skriver ting der. Fothermuckers samler på bilder, alltid linka til kildene sine, alltid bilder av unge mennesker på fest, hos venner, i verden. Når jeg savner vennene mine, så kikker jeg på denne. Ikke fordi det er bilder av dem der, men fordi det like gjerne kunne vært oss. Det er godt å se at vi hører hjemme et sted.

faster faster
Fra Fothermuckers, men egentlig fra Raquel Fialho via Flickr (trykk på bildet, så kommer du dit)

Nesten som en tegneserie

Frøydis har jeg jo skrevet om før, men les det igjen, da. Gjør det!

Jernbanespor (nedlagt)

John, dere. John er en fin fyr. Vi har blogga sammen i mange år. Vi møttes på enjoydiary, og fortsatte på hver vår kant, på hver vår ordentlige side. Han bor i Gamlebyen, jeg bor i Gamlebyen. Han bor ved toget, jeg bor ved fjellet. Han skriver såre, men morsomme tekster om det vi alle tenker på – å være sammen, å være alene, å drikke øl, å drikke kaffe. Hver gang han oppdaterer, tenker jeg: Mer, mer, mer! Hver gang vi tar en kaffe eller en øl, så går jeg hjemover etterpå og tenker det samme.

Theboska

Krummis, den berømte Krummis – min partner in crime, min fornuftige venninne. Hun bor med en samboer, en ordentlig en, hun sykler til jobb om morgenen og foreslår at vi skal kjøpe en flaske cava klokka fem i Bergen, så da gjør vi det. Vi ser helt like ut, selv om vi er forskjellige, men selv om vi vokser hver vår vei, så vokser vi hver vår vei sammen. Noen tror fortsatt at vi er tvillinger når vi møtes og da spør de om vi er helt like, også inni, men hun er mest glad i Frankrike og jeg foretrekker Roskilde. Men cola liker vi begge to. Og cava. Og hverandre.

Kval & Actionfilm

Kval & Actionfilm
Kval & Actionfilm

(Bildet er fra bloggen deres, og linka dit hvis du klikker på det)

Disse to jentene her, Heidi Furre og Caroline Weseth, Kval & Actionfilm, en av de fineste bloggene som finnes der ute, to av de beste jentene som finner på faenskap på landets dansegulv. De har kategorier som Faenskap, Veckans Babe, Festival, Gutar, Kjærleiken, Livet, Vennskap og Vin – alt et ungt liv skal inneholde og mer, med andre ord. Jeg møtte dem på Roskilde i 2010, heldigvis, og da ropte jeg på dem, Kval og Actionfilm! ropte jeg, og det var begynnelsen på et vakkert vennskap. Les denne bloggen, livet ditt vil bli bedre av det. Det er ikke en påstand, det er et faktum.

Alt du vet er feil

Linniiie, eller Linnéa som hun egentlig heter, er hele Norges sinnablogger. Hun er morsom og tøff, frekk og smart. Jeg kjenner henne ikke, så jeg vet ikke noe mer enn det som står i bloggen, men det som står der er personlig og morsomt, trist og fint – her, f.eks. forteller hun om forskjellige steder hun har vært. Jeg ler høyt.

hjartesmil

Mariell er en blogger dere sikkert kjenner fra før, men hun fortjener en plass her allikevel. Mariell er en sabla tøff dame som gjør det hun vil, hun har starta et magasin fordi det var drømmen hennes, hun har flytta til London for seg selv og kjærligheten, hun er glad i makroner og ting som på svensk ville blitt kalt ‘mysigt’. Dere kan godt kalle det en rosablogg, men her er det mer å hente enn bare tyllskjørt og rød leppestift. Jeg er fan!

den som lar feet gresse

Fra tyllskjørt og rød leppestift til nomade, venninna til destoreorda, de to unge jentene jeg allerede har snakka litt om. Det som slo meg først med denne bloggen, som jeg ikke egentlig husker hvordan jeg fant, var den brutale ærligheten og sårheten, og ikke minst de vakre tekstene. De slår og de slår hardt, det handler om å være ung, om å vokse opp, om å ha det vondt, om å ha det bra. Og jeg kjenner meg sånn igjen. Hvis jeg hadde hatt denne bloggen å lese da jeg selv var 19 og hjerteknust, så ville jeg kanskje skjønt tidligere at det kom til å gå bra, at det finnes flere av oss. At vi er noen bra noen.

saker du måste komma ihåg (nedlagt)

Difference har slutta å blogge, men det anbefales å bare starte från början, og lese alt. Lese alt om litteratur og skriving, alt om japaneren og kjærligheten, alt om alt det du må huske på, alt du måste komma ihåg om hvordan det er å være ung, hvordan det var å jobbe bak kassa på ICA, hvordan det var å grine på bussen og drikke seg drita på fest. En bra dame, en bra blogg.

aprikos – om grå dagar og lyserosa skyar

Sigrid er en venninne av både Mariell og Heidi & Caroline, og jeg møtte henne gjennom dem, og så fant jeg bloggen hennes etterpå og den er jeg blitt så glad i. Bare se på dette, når hun skriver innlegg som det, så må jeg grine litt, rett og slett. Nå har hun flytta til Tromsø for kjærleiken, men heldigvis finnes hun fortsatt på internett.

Blogging, altså, folkens – for en fantastisk oppfinnelse. Det koster å legge så mye av sjela si ut på internett for alle til å se, men det er verdt det, er det ikke? Jeg hadde ikke hatt noen av disse folka i livet mitt hadde det ikke vært for internett. Jeg sier blogg your heart out, det skal jeg i hvert fall fortsette med. Full av faenskap og hjerter som banker i takt med Robyn på dansegulvet.

Hvis du har noen favorittblogger du tror jeg vil like, så må du gjerne tipse om dem – det blir aldri for mange blogger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.