«Du dør ikke» har kommet i pocket

 

Jeg har kanskje glemt å si det, men boka mi kom i pocket for noen uker sida. Sammen med Heidi sin pocket, akkurat som forrige gang. Det føles fint. Du kan bestille boka her eller så kan du mase på favorittbokhandleren din om å bestille den. Det er en fin bok. Den handler om angst. Og løping. Og Kent. Og om en eviglang indian summer, et sommerhus i Värmland og noen unge, svenske nabogutter. Om at det nok skal gå bra, selv om det ikke alltid føles sånn.

I går var en sånn dag, hvor det ikke føltes sånn, jeg var sliten og stressa, men så dro jeg på quiz allikevel. Jeg gikk dit etter jobb, gikk en omvei gjennom Kubaparken, langs elva, satte meg ned ved et ledig bord på Månefisken da jeg endelig kom fram, det var fullt ute, så jeg satte meg inne. Etterhvert kom laget mitt, en etter en, og det ble jo veldig hyggelig. Quiz er jo tross alt det beste jeg veit, selv om jeg har sovet lite og jobba for mye og spist junkfood til middag i stedet for grønnsaker og ikke pakka til Roskilde ennå. Uansett, det blei quiz, den første i sommersesongen, og vi var så flinke. Vi svarte riktig på nesten alt. Jeg drakk alkoholfri øl og hadde det ganske fint, tenkte: Dette er ikke så verst.

I pausen kom det en fyr bort til bordet vårt og spurte om jeg var meg. Altså, han sa: Er du Linn Strømsborg? Ja, sa jeg. Jeg må bare si at jeg liker bøkene dine skikkelig godt, sa han. Og så sa han mange andre fine ting som fikk meg til å rødme og jeg blei så glad, og da jeg rusla hjemover før vi fikk resultatet (5. plass av 63 lag, så ikke så verst, men ingen seier heller) og hørte på musikk i den lyse sommerkvelden, så tenkte jeg: Ja, for det finnes sånne folk. Som sier at de liker bøkene mine. Heldigvis.

Har du skrevet bøker? spurte en av de på quizlaget mitt som jeg ikke kjente før i går, men som jeg nå har blitt quizvenn med. Ja, sa jeg, litt flau. For, som jeg sa: Jeg har skrevet tre bøker. Det er ikke så mange som har lest dem. Men, sa jeg. De som har lest dem, er skikkelig, skikkelig fine.

Så takk, du fyr som sa hei, nå turte jeg å poste bildet av pocketboka mi, som jeg jo er veldig, veldig stolt av. Den finnes. Jeg finnes. Sommeren er her. Hopp fra ei brygge, gå på en quiz, spis en is, gi noen en klem, kyss en du ikke har kyssa før (eller en du har kyssa tusen ganger før), ta deg fri, spis lunsj ute, gå barbeint, les en bok, se en tv-serie når det regner, drikk en øl, drikk iste, drikk iskaffe, smør deg med solkrem, og husk alltid: Høsten kommer fort nok. Men nå. Nå er det sommer.

5 kommentarer til ««Du dør ikke» har kommet i pocket»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.