Til deg som vil selge billetten din

Roskilde Festival 2015 er utsolgt. Det måtte skje.

Jeg snakka med en tjej for en uke sida, hun hadde billett, men var usikker på om hun skulle dra. Ikke selg den, sa jeg. Jeg har ingen å dra med, sa hun. Det er alltid noen å dra med, svarte jeg.

Nå er det utsolgt og man får solgt billetten sin, om man vil det. Jeg fikk solgt mine lenge før det blei utsolgt. Det er alltid noen som vil dra. Det er alltid noen i kø. Men her er til deg som tror du vil selge billetten:

Jeg har hatt det mye fælt på Roskilde. En av de verste kveldene i mitt liv har vært der, på det jordet, rett før Mew-konserten i 2012. Kanskje sa noen at de elsket meg, og kanskje begynte jeg å grine og sa at han ikke fikk lov til å si det til meg. Og kanskje ble det slutten på det viktigste vennskapet i livet mitt. Kanskje har jeg vært der med han som knuste hjertet mitt da jeg var 19 og grini altfor mye, gjemt meg i teltet og trodd at jeg skulle dø. Kanskje har jeg vært med på regnet i både 2004 og 2007, og let me tell you, 2007 – det blir ikke verre enn det. (Det sa vi i 2007 også, om 2004, men vi sa feil. Man kan si feil.) Kanskje har jeg stått midt i mengden og ikke fått puste, rømt ut av konsertmengden, løpt langt vekk og satt meg ned et sted aleine for å få igjen pusten, for å få igjen meg selv. Kanskje har jeg grini gjennom en hel konsert på Arena i 2006 da Sigur Rós knuste hjertet mitt igjen og igjen, dro meg tilbake til 2004, og ingen holdt rundt meg, det var bare meg og mine egne armer som prøvde å nå helt rundt. Kanskje har jeg begynt å grine etter å ha satt opp teltet, etter å endelig ha satt opp teltet, fordi alle river gjerdet og løper inn og står ikke i kø og respekterer ikke at åpningstida er klokka seks og ikke fire, og tar plasser de ikke skulle fått hvis de hadde stått i kø, men det har alltid ordna seg. Alltid.

Så til deg som vil selge billetten din. Ikke gjør det.

For kanskje har jeg hatt mine beste øyeblikk på det jordet. Kanskje skreiv jeg en hel bok om det i 2009, som du kan vinne her. Kanskje har jeg vært så forelska at jeg trodde jeg skulle gå ut av mitt gode skinn på det jordet. Kanskje alt første gangen jeg var der, da fyren min sa at han ikke kom til å henge så mye med meg, og så venta utenfor teltet mitt i fem timer i en lånt ullgenser til jeg endelig kom tilbake fra en fest jeg fant bare fordi han sa at han skulle ut på andre eventyr enn meg. Kanskje har jeg tatt med meg J dit for å vise ham hva det beste i livet mitt er, og jeg har klart det. Kanskje har vi gått inn til Roskilde by for å få en pause, eller for å kjøpe en bok på antikvariatet og ta en øl i bakgården, kanskje har vi hatt slagstøvler på beina og en halvliter mojito i hånda, kanskje har jeg sendt bestekompisen min hjem til campen med slagstøvlene mine da det blei sol, og fått ham til å ta med Conversene mine tilbake mens jeg venta på et pledd foran The Roots, kanskje har jeg skreket meg hes, så hes, og ikke hatt stemme i flere uker etterpå. Kanskje har Tobi og jeg gått rundt på jordet med et ølbrett i henda og sagt: Dette er det beste. Kanskje har jeg spist verdens beste mat og vært på verdens beste konserter. Kanskje har jeg de fineste minnene mine fra denne tullete festivalen der alle er venner og alt er fabelaktig. Kanskje har jeg begynt å grine bare Arena spilte den jinglen sin før første konsert. Kanskje har jeg vondt i hjertet nå fordi jeg ikke skal dit i år sjæl. Kanskje får du the time of your life, bedre enn i Dirty Dancing. Kanskje er du der for første gang og elsker det, kanskje er du der for tiende gang og hater det, kanskje skjønner du at du er ferdig, men man blir vel aldri ferdig med Roskilde? Man er aldri for ung, aldri for gammel. Det er alltid noen å dra med. Og hvis ingen du kjenner vil være med, så er det 100 000 andre venner der.

Så hva du enn gjør, ikke selg billetten din. Dra. Gjør det. Det er så bra. Det er så sjukt bra. Og ikke vær redd.

En kommentar til «Til deg som vil selge billetten din»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.