Stikker straks til LA for å prøve å skrive bok – snakkes?

2014-04-13 01.52.56

Nå drar vi snart. Jeg pakker i den rosa kofferten, og jeg gleder meg og gruer meg. Jeg tar med meg kamera, maskina jeg skriver på, dagbok, pennal og bøker å lese. Vi skal bo i et lite atelier ved stranda, det er kaffetrakter der, det ser lyst ut på bildene, senga er stor og mjuk, håndklær inkludert i leia, og palmene bor utenfor. Motorveien bor utenfor. Abott Kinney bor utenfor. Small World Books bor utenfor. Nina bor utenfor. Vi skal til San Francisco en helg, og jeg skal endelig besøke City Lights Bookstore! Jeg skal skrive ferdig førsteutkastet på en roman og jeg skal myse mot sola. Det er OK å være redd for å ikke få det til, men det er ikke OK å ikke prøve. Det at skrivedagene mine her hjemme det siste året har vært angstfylte og stressende og den tomme skjermen på PC-en min har skremt meg, det får bare være. Jeg drar fra det nå. Jeg pakker ned skrivebøker og andre bøker og jeg rømmer fra å ikke få til å skrive. Jeg veit at det egentlig ikke går an, at man skal klare å skrive overalt, men vi kan late som nå som jeg flytter til Los Angeles i en måned, at det skal funke å bytte by. Vi later som det, ok? Det har tross alt funka før. Noen tror ikke engang på skrivesperre, og jeg veit jo at det finnes, så la meg tro på at å bytte by funker.

Ting jeg har gjort på skrivepermisjon tidligere: sett filmer aleine, skrevet ekstremt mye dagbok, funnet meg et stamsted, drukket øl etter klokka fire, men aldri før, lest masse bøker, drukket vin aleine på en bar, skrevet ferdig et førsteutkast, skrevet ferdig et sjuende utkast, skrevet brev hjem, fått nye venner, blitt forelska, sittet i et vindu og sett ut på København, blitt dumpa rett før jeg dro, lagt meg før åtte fordi jeg blei dumpa rett før jeg dro, fått overraskelsesbesøk fra Oslo, feira bursdagen min på et utested til klokka åtte om morgenen, spist Frosties til frokost og sett på West Wing, lært meg å sykle uten hender.

Ting jeg vil gjøre på denne skrivepermisjonen: ikke bli dumpa før jeg drar, fordi fyren min skal bli med, skrive ferdig et førsteutkast og kanskje et andreutkast på noe annet, se filmer aleine eller sammen med fyren, ta bilder, myse mot sola, få meg et stamsted, drikke øl etter klokka fire, men ikke før, dra på roadtrip med Nina, huske solfaktor, skrive ekstremt mye dagbok, skrive brev hjem, få nye venner, stå opp når sola står opp på grunn av jetlagen og få tusen ting gjort før resten av byen våkner (husk å ta med kaffe hjemmefra), lese masse bøker, drikke vin med fyren min og Nina på en bar etter at arbeidsdagen er over.

(PS til innbruddstyver: Det bor en kattepasser i leiligheten vår mens vi er borte, så det ække noe vits å stikke innom der. Tudelu!)

PS til alle dere andre: Gledelig jul og godt nyttår! Håper dere også starter året med et eventyr!

6 kommentarer til «Stikker straks til LA for å prøve å skrive bok – snakkes?»

 1. Lykke lykke til! Hvis du vil kan jeg være din nanowrimo, altså at du hver kveld skal sende meg wordcounten din. Ikke for å gi dårlig samvittighet eller noe, bare så du er bundet til masten… 🙂 Lykke til uansett hva som kommer ut av det!

 2. Jeg savner deg, Linn. Takk for fine ord her på bloggen din, og takk for bøkene dine. Leser Furuset om igjen, for jeg føler meg litt lost som Eva. Men det kommer til å gå bra. Ting ordner seg. Det må det bare.
  God tur på reisen din! Og godt nytt år 🙂
  T.

 3. Godt nytt år og godt eventyr, Linn! Hils fyren, kos dere masse, og heiaheia! Vi begynte året i et annet land, det var mitt eventyr.

 4. Lykke til, og god tur! Jeg gleder meg til å lese, og venter tålmodig. Ikke stress 🙂
  I mellomtiden leser jeg gjerne Furuset en gang til, fordi det er en av de fineste bøkene jeg har lest på mange år.

  Jeg drømmer om Los Angeles. Har aldri vært der. Blir garantert et eventyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.