What about my dream? I mean, doesn’t God believe in my pursuit of happiness? No!

Skjermbilde 2014-07-15 kl. 13.02.54 Skjermbilde 2014-07-15 kl. 13.04.00

 

2004 var et godt år for filmer som forandra livet mitt. Jeg har skrevet om Eternal Sunshine tidligere i år, og nå tenkte jeg å minne dere på at Zach Braff fikk oss alle til å høre på The Shins i 2004 og nå skal han altså gjøre det igjen. Den nye filmen hans Wish I was here utkommer i USA i sommer, og jeg krysser alt jeg har for at vi får sjansen til å se den lovlig også her hjemme.

Garden State var kanskje den rareste filmen jeg noensinne hadde sett da den kom. Går det an? tenkte jeg, jeg husker at jeg tenkte det. Er det lov å lage sånne filmer? Så rar, så morsom, så vanlig og uvanlig på samme tid. Og jeg så den igjen og igjen og jeg skjønte noe om historier, noe om at de ikke trenger å være på den eller den måten for å bli bra, at man bare kan skrive om alt det vanlige og utrolig uvanlige alle vennene våre gjør. Som å være deprimert. Som å skrike i regnet. Som å høre på The Shins. Som å ha en hamster som kjæledyr. Som å drikke øl med vennene sine. Som alt man gjør og ikke gjør, alle man kjenner og ikke kjenner. Og det går an, og det kan bli skikkelig, skikkelig fint, og det kan gjøre at du for alltid vil kunne noen av The Shins-låtene utenat og hele tida tenke: This song is totally gonna change your life inni deg før du setter den på.

Nå kommer Zach Braff med en ny film og jeg gleder meg. Han har blitt voksen sida sist, men samtidig ikke. Utifra den nydelige traileren jeg allerede har sett for mange ganger, så ser det ut til at filmen handler om en familiefar, hans bror og deres syke far. Om barna som vokser opp og tanken på da man en gang var ung og framtida lå foran oss. Om å gjøre koko ting fordi man kan. Om å passe på hverandre og å tørre å være den som blir passa på. Og jeg gleder meg så fælt. The Shins har laga en ny låt bare til denne filmen. De, og mange andre.

Hør hele soundtracket til Zach Braffs nye film Wish I was here med Zach som kommenterer låtvalgene her. 

Sjansen for at traileren er bedre enn filmen, er jo der, som alltid. Jeg har det med å bli skuffa når jeg endelig får sett filmene jeg har sett trailerne til altfor mange ganger. Men sånn får det bare gå. Jeg har trua på denne filmen. Og denne sommeren. Resten av den. Når det regner, kan du lese en av bøkene som ble anbefalt av dere alle i forrige innlegg – eller se denne traileren her et par og tjue ganger. Jeg håper denne filmen skal forandre livet mitt litt.

En kommentar til «What about my dream? I mean, doesn’t God believe in my pursuit of happiness? No!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.