En som blir og en som drar

Dette er en bloggkonkurranse! Du kan ikke vinne betakaroten eller sminke, men bøker. Jeg og Heidi Furre har laga fire pakker, alle inneholder pocketutgavene av Furuset og Parissyndromet. Boka mi handler om en jente som blir, boka til Heidi handler om en jente som drar. To stykker som kommenterer her får en pakke i posten! Spørsmålet er som følger:

Hvis din beste venn skulle blitt igjen hjemme, mens du reiste til et helt annet sted på jorda, hvilken bok ville du gitt i avskjedsgave? 

Vi trekker to vinnere hver, helt tilfeldig fra kommentarene, på mandag 7. juli. Du kan også delta i konkurransen på Heidi sin side, så har du dobbelt så stor sjanse til å vinne! Om du ikke vinner, så finnes boka i bokhandelen også, og det er skikkelig stas. Klar, ferdig, gå!

Edit: Vinnerne er trukket og har blitt kontaktet! Tusen takk for alle de fine svarene deres, håper det er lang kø på biblioteket for å låne samtlige av bøkene etter dette. God sommer!

_MG_4994

26 kommentarer til «En som blir og en som drar»

 1. Om min beste ven hadde flytta, hadde eg sendt med henne boka Tonje Glimmerdal av Maria Parr. Sjølv om det er ei barnebok, passar den godt for (litt) vaksne også. Tonje Glimmerdal er ei jente som tek alle utfordringar på strak arm, og som ikkje er redd for noko! Akkurat slik ein bør vere når ein møter ein ny by, eit nytt lang og nye menneske.

 2. Himmelen begynner her – Jandy Nelson. Herre min hatt så fin den er!

 3. Jag skulle ha gett henne «Grand final i skojarbranschen» av Kerstin Ekman. Både för att den handlar om två kvinnor som följs åt genom ett helt liv med litteratur, men också för att jag precis har läst den, så då skulle vi kunna prata om den nästa gång vi hörs.

 4. Trollvinter av Tove Jansson. En tidløs og vakker bok om noen livets forunderligheter, som frykten for det ukjente, gleden over vennskap og hvor godt det kan smake med hjemmelaget syltetøy midt på vinteren.

 5. Jeg ville gitt henne «To Kill a Mockingbird» av Harper Lee. Fordi det er en av de fineste bøkene jeg vet om, den er sterk, fin, trist, viktig og livsendrende. Den er så god at jeg bare vil anbefale den eller gi den til folk jeg vet kommer til å lese den og like den. Derfor ville jeg gitt denne, selv om det finnes et hav av gode bøker der ute.

 6. Jeg ville gitt «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant». Helt klart!

 7. Til den som hadde blitt igjen ville jeg gitt Beatles av Lars Saabye Christensen. Fordi Oslo føles så full av muligheter hver gang jeg leser den, og fordi den gjerne kan leses mange ganger.

 8. Jeg ville gitt han/henne bøkene i serien til Mons Kallentoft! Digger fortellermåten den svenske forfatteren bruker og handlingen gjennom de fire bøkene er utrolig spennende. Klarer ikke å legge den fra deg før du vet hvem som står bak alt det mørke og skumle i bøkene hans. Absolutt å anbefale hvis man liker krim på høyt nivå.

 9. ÅH, kunne jeg bare gitt en? Jeg ville gitt henne «ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar» av Bjørn Sortland, fordi den er søt og morsom og fin og viser at det går bra til slutt selv om man hele livet har vært den stille, sjenerte typen som blir hjemme istedet for å dra på eventyr. Og når det går bra til slutt, er det igrunn ikke så ille.

 10. Just Kids – Patti Smith. Fordi alt annet ikke er så viktig, så lenge man vet at man alltid har hverandre.

 11. I mars gjorde jeg nettopp dette. Jeg forlot Oslos kulde for en backpackers liv i Australia og Tokyo. Jeg etterlot gutten som var min beste venn på så mange måter mitt eksemplar av Norwegian Wood av Haruki Murakami – som er den mest genuine, menneskelige og hjerteskjærende kjærlighetshistorien jeg noensinne har lest. Og den rørte ham dypt – akkurat som jeg håpet. Og nå er vi utrolig nok kjærester – etter å ha nekta for at det har vært noe mer på gang i et år. Jeg tror på at Murakami har den evnen som forfatter til å myke opp hjerter og innse viktigheten av det man har kjært. Fantastisk bok, fy fader. Jeg ville ha gitt den bort igjen og igjen. Fra sjel til sjel.

 12. jeg ville gitt «Bare ukedager» av Cecilie Aurstad til bestevenninna mi om hun skulle være hjemme og jeg skulle reise. boka er så ærlig og utrolig bra.

 13. Jeg ville gitt bort Miranda Julys «No one belongs here more than you».

 14. Jeg har en venninne som jeg nå har tatt farvel med fordi hun reiser på utveksling til Sør-Korea det neste året. Jeg og de nærmeste venninnene mine kjøpte en liten kalenderbok der vi skrev inn bursdager (både venners bursdager, Harry Potter-karakterers bursdager og andre viktige personer som Simone de Beauvoir) og viktige datoer som ettårs-jubiléet for stiftelsen av kollokviegruppa vår (også kalt støttegruppa, hehe) og jubiléer for når vi møtte hverandre. Ikke en skjønnlitterær bok, men en bok som er personlig, nyttig og tar liten plass i kofferten.

 15. Hvis jeg reiste fra bestevennen min, hadde jeg nok gitt vekk Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Café av Fannie Flagg. Vennskapet som beskrives i denne boken er helt utrolig, og får en til å tenke på hvor sterkt et bånd mellom to mennesker kan være. En av mine favoritter.

 16. Definitivt Muleum av Erlend Loe. Fantastisk fin og hysterisk morsom. Samtidig som man kan sitte med gråten i halsen.

 17. Jeg ville gitt «Buzz Aldrin – hvor ble du av i alt mylderet» av Johan Harstad. For det er den jeg alltid leser selv når jeg drar bort. Og den er så fin. Og sår. Både handlingen, og skrivemåten. Jeg er utrolig glad i alle karakterene i boka, har lest den mange, mange ganger, og hver gang jeg hører The Cardigans tenker jeg på personene i boka. Så jeg ville gitt den, og en Cardigans-CD. Så kunne vi delt noe fint, og tenkt på hverandre også når vi hørte musikken eller leste boka. 🙂

 18. (Syntes ikke det gjorde noe at jeg sendte inn etter konkurransen var over, for det var en så hyggelig konkurranse, og jeg elsket å lese alle svarene. De utvidet leselisten min.)

 19. Jeg ville gitt henne mitt eksemplar av HC Andersens samlede eventyr. Grunnen er at hun venter sitt første barn, og om jeg ikke kunne blitt her for å oppfylle mine tanteplikter hadde jeg håpet hun hadde lest min favorittbok som liten for min nye niese/nevø. Heldigvis skal jeg ingensteds hen og får forhåpentligvis lese alle eventyrene selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.