Jeg er på Slottsfjell. Det er så fint:

Skjermbilde 2013-07-20 kl. 18.43.48

Bildet er fra Crystal Fighters i går, som jeg anmeldte for gaffa.com. Det var så fint, at jeg poster anmeldelsen her også:

Crystal Fighters, jeg blir med dere på dansefest igjen når som helst!

Mens sola var på vei ned over Slottsfjellet, satte Crystal Fighters i gang det som skulle bli den beste dansefesten hittil på festivalen. Bandet fra England og Spania er en energisk bunt av hippier med langt hår og paljetter, en gitarist i bar overkropp med svevende kjærlighetserklæringer til publikum mellom låtene: «Thank you so much for existing with ut in this exact moment!» Jo, takk sjæl. For en fest dere tok med dere!

Med låter fra det nye albumet «Cave Rave» fikk Crystal Fighters liv i den lille mengden foran Baglerscenen. Vi dansa så støv og sand virvla opp blant oss, vi tok imot vokalisten som valgte å stagedive allerede på andre låta, og vi tok imot gitaristen da han stagediva på siste. Vi lo og dansa, vi hoppa og skreik, og det samme gjorde Crystal Fighters. Jeg hadde ikke hørt annet enn hiten deres «At Home» før jeg befant meg på konserten i går, men alt de gjorde i går ga mersmak.

De spilte selvfølgelig «At Home», de gjorde det, men før de gjorde det, spilte de den nydelige «You & I» fra det nye albumet, de fikk meg til å danse med frysninger til «Wave», de fikk meg til å rope refrenget med dem i «Plage», de fikk oss til å danse med folk vi ikke kjente, og inni mellom ble jeg bare stående og se på publikum heller enn på bandet, for det var så fint. Det var ekte festivalglede – det var jenter på skuldrene til kjæresten sin med armene i været, det var en guttegjeng som dansa i ring mens de holdt rundt hverandre og lo, det var kjærestepar som klina mens de dansa og det var meg som sto på sidelinja og tenkte: Dette her, det er det jeg elsker ved festival.

Og så spilte de «At Home» til stormende jubel fra alle, de dro en sikkerhetsvakt opp på scena for å synge låta med dem, og da de etterpå avslutta med en helt drøy versjon av «Xstatic Truth», så var jeg ekstatisk sjæl.

En kommentar til «Jeg er på Slottsfjell. Det er så fint:»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.