19 minutter og 50 sekunder

tumblr_m4qzmm9Jzb1qa4dkso1_500_large

Jeg plukker syriner annenhver dag. De visner i vannglasset jeg setter dem i. Så plukker jeg nye. Jeg har ikke begynt på noen ny roman enda. Jeg skriver ingenting. Men jeg rer opp senga mi hver morgen og legger på sengeteppet jeg fikk av mamma. Og snart skal jeg arve farmors gamle kjøkkenbord og da skal jeg få skrivebord på soverommet. Når høsten kommer og regnet kommer og hverdagen kommer og sommeren har vært full av eventyr, da kanskje jeg begynner på det som skal bli en roman en gang. Eller kanskje jeg begynner i morgen. Man veit aldri. Før det kanskje jeg bare må sitte litt stille på verandaen min eller takterrassen eller på en brygge på Sognsvann og kjenne litt på livet. Lukte litt på syrinene, som visner snart.

Jeg løp rundt Sognsvann på 19 minutter og 50 sekunder. Jeg løp mens jeg hørte på løpelista mi, når Twin Shadow-låta kom på så var jeg akkurat kommet halvveis og jeg hadde vinka til Heidi, som løp motsatt vei av meg, så vi slapp å løpe ved siden av hverandre, det er best å løpe alene, da kan man løpe så sakte eller fort man vil. Man er uansett alene når man løper. Akkurat som at man er alene på kino og når man svømmer og andre ting man gjør sammen med andre, men egentlig aleine.

Jeg løp til Twin Shadow og hørte bare den låta og pusten min og jeg surra stroppene fra sekken min en ekstra gang rundt håndleddene og konsentrerte meg om å løfte knærne litt mer, om å ta enda litt lengre steg, om å puste i takt med beina mine og stemmen til Twin Shadow, som sang I’m just a boy & you’re just a girl, og dagen før hilste jeg på masse nye mennesker og han jeg er forelska i sa: Dette er Linn, kjæresten min.

Så tenkte jeg på det og smilte og løp enda litt fortere mens den triste Twin Shadow-låta ble til Swedish House Mafia og jeg klokka inn fem minutter bedre enn forrige gangen jeg løp. Det var for kaldt til å bade. Neste gang gjør jeg det. Jeg lover.

2 kommentarer til «19 minutter og 50 sekunder»

  1. Du er så bra, og så fint å høre! Selv har jeg lånt en masse bøker på biblioteket for jeg tenkte at nå skal der sannelig skrives litt bok. Kan anbefales, tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.