Våren 2012

Jeg skal skrive ferdig boka mi, men jeg får det ikke til. Jeg er mye inne foran TVen, og mye ute for å gå på jobb. Jeg står foran speilet om morgenen, når jeg har sovet for lenge og ikke har tid til å spise frokost, og jeg prøver å fortelle meg selv at jeg er en bra en. Jeg så hele Mad men sesong 1, og Reality Bites, og Breakfast Club og Eternal sunshine of the spotless mind. Det er det eneste som hjelper når jeg er alene og føler meg dum. Å se på at andre er dumme, og fikser det. Winona Ryder er kjempedum i Reality bites, men hun får han fyren til slutt, selv om han også er dum. I breakfast club er alle dumme, men så går det bra tilslutt. For alle er jo fine folk, kanskje bortsett fra rektoren. Han er gammel. I Eternal sunshine er de dumme, og så glemmer de det, og så er de dumme igjen, men de fikser det til slutt. Ved å tørre å være dumme igjen. I Mad men er alle mennene som stemmen i hodet mitt når jeg står foran speilet, men Peggy blir copywriter og hun gjør det bra. Hun er den tøffeste dama. Og hvis Joan og Peggy kan gå med sånne kjoler og være heit, så kan faen meg jeg også. Jeg drar til Göteborg for å dra på konsert med Bowerbirds og hjem igjen samme kveld. Det er bar asfalt og sol i øya mine, og siste helga i april rømmer jeg til København for å feire bursdagen min.

Beste bok i april: Selvportrett av Eduard Levé og The ruins of California av Martha Sherill
Beste låt i april: At a glance – Message to bears
Beste film i april: Å se Lars & the real girl igjen på filmkveld med A
Beste TV-serie i april: Broen

Jeg feirer bursdagen min i København, vi sykler og går, det er sommer der, vinden er varm mot ansiktet, sola er god mot øynene, vi sitter barbeint i Assistens med sprudlevann i 7-11-koppene, og natta til bursdagen min er vi på Din nye ven der vi får nye venner, de har med seg kake fordi han ene har bursdag 30. april, og når klokka slår tolv, gir han meg bursdagen sin. Nå er det din tur. Vi spiser kake og drikker øl etter stengetid fordi de kjenner bartenderen. Hjemme i Oslo har Heidi & Caroline overraskelsesfest for meg på St. Hanshaugen og jeg kommer tre timer for seint fordi jeg er så bakfull og sliten fra København-turen. Men de har ballonger som jeg fester på sykkelen min og jeg har det bra. Jeg går med tynne strømpebukser og den grønne dressjakka jeg kjøpte i LA. Jeg skriver og skriver, men kommer aldri til døra, jeg jobber for mye overtid og forsover meg om morgenen. I slutten av måneden drar mamma og jeg til Rhodos der jeg leser haugevis av bøker og bader i turkist vann. Det er hetebølge i Oslo når vi drar, og det regner når vi kommer hjem igjen. Natta vi skal reise er det Dansestøl på Mono og jeg har med meg bagen min, danser til tre, tar flybussen klokka fire, møter mamma på Gardermoen klokka fem med en cola i hånda og hun spanderer kaffe. Jeg skyper med T og redigerer manuset mitt med grå penn. Det er så rart å lese om vinteren på Furuset når jeg sitter i sommeren i Gamlebyen. Det lukter sol og støv av hendene mine, og når jeg legger meg kan jeg kjenne at sola har truffet huden min.

Beste bok i mai: Dette burde skrives i nutid av Helle Helle
Beste låt i mai: Petroleum – Kent
Beste film i mai: Tomboy
Beste TV-serie i mai: Mad men, sesong 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.