Deleted scenes 8

Jeg kommer hjem i tre-tida, prøver å være så stille jeg kan i gangen. Setter de våte skoene mine på avispapiret mamma har lagt frem. Henger jakka mi over pappas på stumtjeneren. Holder på å glemme mobilen min i den, men lister meg tilbake for å hente den. Kjipt om noen skulle ringe meg og vekke hele huset fordi jeg glemte å ta den med meg inn på rommet.

Inne på rommet mitt er det ryddig, selv om jeg vet jeg ikke rydda selv før jeg gikk ut. Mamma har altså vært her. Jeg ser at selv postkortene mine henger rettere enn de gjorde da jeg gikk. I stedet for å legge meg, setter jeg meg ved vinduet. Jeg vurderer å tenne meg en røyk, men har ikke egentlig lyst på en. Det ville bare vært fordi jeg kjeder meg. Jeg fikler litt med mobilen, lurer på om Jo har kommet seg hjem enda. Han har sikkert det, det tar bare et par minutter å kjøre herfra og hjem til ham. Jeg ser ned på skuret under vinduet mitt, ser sporene fra forrige gang jeg hoppa ut. Det har ikke snødd så mye etter det.

Jeg går gjennom meldingene jeg har lagra på mobilen, sletter noen som ikke trenger å være der. Spørsmål fra mamma om når jeg kommer hjem, om jeg skal spise hjemme eller ute, om jeg har det bra, om jeg kan kjøpe med meg lyspærer til badet. Pappa sender alltid en eller annen rar trivia sammen med meldingene sine, om han vil at jeg skal ta med meg aviser fra jobben, så legger han kanskje til at superracerbåter kjører like fort som hastigheten til en jumbojet når den skal ta av. Jeg tar vare på noen av dem, men sletter de fleste.

Jeg har meldinger helt tilbake til 2006 lagra på mobilen. De tidligste er fra Mats, han pleide å sende meg meldinger mens han satt på trikken på vei til Bislett for å treffe meg. Alt han så gjennom vinduene, ting han tenkte på, han ramsa opp stasjonene, «Tullinløkka, en dame med en stor hund, rød kåpe, forrige gang du ringte meg midt på natta, stemmen din når jeg halvsover, Deli de luca-kiosken og det stedet der vi drakk øl for noen uker siden, Dalsbergstien, hvordan du ser ut uten klær, Bislett, veien opp til døra di, å se deg igjen.» Jeg husker ikke hvorfor jeg ikke sletta disse, de gjør meg både glad og trist på samme tid. Jeg blar forbi denne gangen også, lar den være der, sammen med fyllameldinger fra Miriam og Cecilie, meldingene de sendte meg da Mats gikk fra meg, meldinger fra guttene som har vært der etter ham, den første meldingen fra Anders, han jeg datet sommeren 2008, «Jeg tenkte jeg skulle be deg på en øl og fortelle deg om mine topp 5-rare dyr og vise deg Wikipedia-sidene deres samtidig, men da må ølen altså drikkes hjemme hos meg.» Han fikk plusspoeng for den, og han stilte med øl. Det er ingen andre meldinger her fra ham, selv om han sendte flere. De ble aldri like morsomme som den første. Men jeg likte ham godt. Jeg blar meg fremover i innboksen, finner noen flere å slette, ser at det er lenge siden jeg fikk noen jeg ville ta vare på. Mens jeg blar, vibrerer det i telefonen. Jeg klikker meg ut og inn igjen i innboksen.

Jo har sendt melding.

«Garden State på TV3.» Jeg ser på klokka, den er kvart over tre. Allikevel går jeg inn i stua, lister meg forbi døra til mamma og pappas soverom, setter meg i sofaen og skrur på tv’en, passer på å skru ned volumet mens bildet blir klart. Jeg trykker på 7’ern og ser Natalie Portman og Zach Braff sitte på venterommet hos legen. Den har nesten nettopp begynt, med andre ord. Jeg tar med meg noen sofaputer og et pledd fra sofaen, og legger meg nærme tv’en på gulvet. Jeg tenker at Jo ser på den samtidig som meg, at han ligger i senga si, med tørre joggebukser og at han kanskje glemmer å stille vekkerklokka så han kommer for sent på jobben i morgen, men at det ikke gjør noenting. Jeg sovner før filmen er ferdig, og mamma vekker meg ikke før hun har laget ferdig kaffen morgenen etter.

En kommentar til «Deleted scenes 8»

  1. smukt skrevet. Jeg tycker hvorfor vi ikke sletter gamle sms’er, måske fordi det vækker minder og vi bliver en smule nostalgiske?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.