Selvutlevering 23:08

Du sykler til Florence + the machine, det har du gjort før, du sykla oppover Jagtvej klokka sju om morgenen og du slapp styret, du slapp styret og du kjente på vinden som traff deg i ansiktet, og det var feil dato, det var feil tid, men du var der og det regna lett mot huden din, mot asfalten, og nå sykler du med Florence og du fisker opp mobilen fra kurven og trykket et nummer

Hva gjør du?
Søker sommerjobb
Nei, det gjør du ikke
Mnei?
Nei, du møter meg og drikker øl
Okay

Og du suser bortover sykkelveiene i byen du bor i, du slipper ikke styret, du viser med hånda når du skal svinge og han kommer inn døra mens du låner bøker, Margreth Olin, Adrian Tomine, Stand by me på DVD og dere gå på fotballpub, dere går på Schous kjelleren, og dere snakker om Jack Kerouac som du tenker at du må lese mer av, og dere snakker om å være kjærester og å være alene, om å fylle livene sine med noe annet enn noen andre, og når du sykler hjem begynner det å regne og du hører på New birds av Arab Strap på repeat, regnet treffer deg i panna, i nakken, i prikker på asfalten du suser over, langs, og stemmen hans mot ørene dine, og lyden fra pluggene når du kommer inn døra hjemme, når veska ligger på gulvet, og alle du tenker på, alle du har kyssa, vil kysse igjen,

Du må være sikker på at du har gjort det riktige, og det er lett å glemme, og det kan ha gått fem år, men du vet det bare når du ser på henne

jeg girer opp og jeg girer ned, jeg er tøff og jeg er kul, og noen ganger gir jeg opp, jeg gjør det, jeg er sånn, det sier pang i baren, ved bordet, på sykkelen og så gir jeg opp, men så våkner jeg igjen og er bedre enn før, jeg børster det av meg, rister det av meg, som Florence, og jeg fyller dagene mine med biblioteksbøker og rydding, jobbing og skriving, jeg er hun med den ødelagte jakka, jeg er hun som mangler knapper, men de ligger her hjemme, på stereoanlegget, klare til å sys på av noen som kan sy, jeg er hun som kverner kaffebønner hver morgen halv åtte, hører på lydbok og prøver å lese litt hver dag, jeg er hun som snurrer på ølen, følger med på mønsteret den lager på bordene der vi sitter,

Du kan se pusten hennes i lufta mellom dere

og kanskje du lurer på hva du har gått glipp av

Jeg sykler hjem, jeg jogger ikke, jeg spiser ikke sunt nok, jeg grer ikke håret mitt, i dag klipte jeg det med saks foran speilet om morgenen, jeg har sjokolade i senga og Mad men sesong 2 i dvd-spilleren, jeg har kosedyr fra jeg var liten i bokhyllene der jeg bor, jeg har bøkene jeg allerede har lest i esker i kjellerboden, jeg savner København nå som det er vår og jeg leser hva jeg gjorde der for et år siden, to, jeg hoppa på sykkelen min og møtte nye folk, jeg grein mens jeg sykla hjem etter å ikke ha skrevet, jeg stoppa ved et lyskryss og klarte å holde meg på sykkelen til det ble grønt igjen, jeg sjekker opp folk ved å fortelle dem hvor dårlig jeg er på å sjekke opp folk, jeg fyller livet mitt med andres ord og andres ting og noen ganger ringer jeg ham for å spørre hva han gjør, og vi møtes over en øl eller tre, jeg ønsker meg en brevvenn, men jeg tar meg ikke tid til å skrive dem,

jeg var 19 år og jeg satt i forsetet i en bil og vi kjørte langs lyktestolpene og vi stoppa hjemme hos meg, og han lente seg mot meg og kyssa meg, jeg var 22 og jeg møtte ham på fest og spurte han om han hadde sett på Twin Peaks, jeg var 25 og jeg sendte en melding og så la jeg igjen mobilen hjemme og sykla meg en tur.

But you have to remember there’s this other kiss.

5 kommentarer til «Selvutlevering 23:08»

  1. «Jeg er hun som mangler knapper, men de ligger her hjemme, på stereoanlegget, klare til å sys på av noen som kan sy.»

    Åh.

  2. Hei Linn, jeg liker det så godt, jeg. Det du skriver. Dette har jeg lest om og om igjen, noen linjer her og der, hele greia først og så stukket innom av og til, hatt det oppe i nettleseren mens jeg skriver selv, drikker likør med is og skriver. Og leser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.