En sånn grå dag

Vekkerklokka ringer og jeg vil ikke stå opp. Jeg slumrer to ganger, og så skrur jeg på lyset. Jeg dumper ned fra senga, kroppen er tung mot gulvet, jeg fryser på beina. Jeg går på badet og står med hendene under varmt, rennende vann, siden under iskaldt, rennende vann, drikker en del, skrur av springen. Dropper frokosten, blir sittende stille lenge før jeg går ut døra, etter å ha kledd på meg. Tre lag. Bomull, ull og regntøy. Pulsvarmere. Vanter. Alt er vått en halvtime senere, alt er vått, absolutt alt. Veska mi, dvd-filmene jeg lånte på biblioteket, bøkene jeg leser, bøkene jeg vil lese, pennen jeg skriver med, kalenderen jeg skriver i, lommeboka er klissvåt, Stockfleths-kortet er klissvått og i dag får jeg ikke stempel, for jeg kjøper kaffebønner, jeg har kjøpt kaffekvern og jeg sier til meg selv i det jeg setter posen med bønnene på kontoret: Ikke glem kaffebønnene på kontoret! Jeg er framme på jobb, og det er så mye å gjøre at det går rundt i hodet mitt. Jeg skriver en liste, jeg skriver en liste og kommer ikke halvveis før jeg går hjem, men det kommer flere dager. Frøydis kommer med kaffe til meg, Miriam kommer på besøk, og vi står i bokhandelen, i regnet, og vi snakker om bøkene og jeg drikker kaffe, senker skuldrene, klarer ikke å riste av meg følelsen av at dette er en dårlig dag. De går for å rekke hver sine avtaler, begynne hver sin dag, og jeg blir stående alene i butikken, og fordi det regner, forblir jeg ganske alene hele dagen. Kaffen blir kald, lunsjen min sånn passe, jeg går med papirsøppelet etter jobb, ned i søppelrommet, hører på musikk fordi det er langt å gå, ledningen knekker så det bare er lyd i den ene pluggen. Jeg skulle kjøpe nye headphones, for lenge siden skulle jeg det, men jeg gjorde det aldri. Nå er det bare lyd på den ene siden. Jeg går opp igjen, ut i regnet, sykler, leverer de våte dvd-filmene, bestemmer meg for å handle på vei hjem, posen ryker halvveis, avocado på fortauet, regn i panna, i nakken, blir nesten påkjørt i fotgjengerfeltet selv om jeg alltid går av og triller sykkelen. Bilene liker ikke sykler, de har ikke vikeplikt for sykler, men har de ikke vikeplikt for meg heller? Jeg er bare en tjej med to revna poser fra Kiwi på Grønland, to revna poser og en klissvåt veske, en sykkel som knirker, jeg vingler meg hjem gjennom kirkegården, lyd på det ene øret, jeg kommer inn i leiligheten min og orker ikke lage middag, jeg spiser en brødskive med avocado til middag, drikker et glass melk, bestemmer meg for å gå og legge meg, så dagen går over, kommer på i det jeg legger meg under dyna –

jeg la igjen kaffen på kontoret.

3 kommentarer til «En sånn grå dag»

 1. Du skriver så fint, Linn. Elsker å lese alt du skriver!Det lyser opp hverdagen og jeg blir så inspirert til å skrive selv. Har kjøpt Roskilde, men har ikke kommet i gang med den enda. Gleder meg til jeg kommer hjem fra ferie -da skal jeg lese den 🙂

 2. I know the feeling. Playlist:
  Tori Amos – I don´t like mondays
  Oasis – Little by little
  Håkan Hellström – Du är snart där
  Amy LaVere – Damn Lovesong
  Travis – Why does it always rain on me
  Lars Winnerb¨ck – jag får liksom ingen ordning
  Pearl Jam – Just breathe

  Fordi det kommer dager med farger også. Heldigvis!
  Hilsen Maria.

 3. ulrikke: tusen takk! både for kommentar og for at du skal lese roskilde. jeg håper du liker den. og så stas at du skal skrive hele neste år, det gleder _jeg_ meg til å lese!

  maria: playlist – det funker alltid. jeg skal høre på den hjemme, når jeg har høyttalere og ikke ødelagte headphones 🙂 og ja, det kommer fargede dager. heldig-fucking-vis. og nå har jeg jo kaffebønner i heimen også. phew!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.