Når solen den står op over Danmark, så ved jeg at jeg får en chance til

Og sola den står opp over Oslo, og jeg får det ikke med meg, jeg sover, jeg sover i en sofa, jeg sover i en oppbygd seng over en bokhylle, jeg sover på bussen, jeg sovner på t-banen, jeg våkner til snø dagen etter at jeg bestemte meg for å finne frem sykkelen, blåse ny luft i dekkene og teste den på den bare asfalten, men solen den står opp over Oslo og det kommer til å bli vår igjen, det kommer til å bli vår, og vi kommer til å kjenne det, vi kommer til å kjenne at det skjer, at snøen smelter og sola varmer, at vi får en ny sjanse, en ny sjanse på den sommeren vi aldri får, og hvis det går skeis enda en gang, så vet vi at vi får en sjanse til. Det kommer til å gå bra. Mens jeg sitter på trikken, etter at sola har stått opp og jeg har laga kaffe, så hører jeg på Medina som synger om å lyse i mørket.

Jeg rydder leiligheten rom for rom, hjørne for hjørne, og en gang i april kommer den til å være fin igjen. Jeg skriver en setning i dagboka mi hver dag, noen ganger skriver jeg flere. Jeg har trua på 2012, skriver jeg. Når jeg hører på Medina om morgenen, så ser jeg kveldene våre på byen, jeg ser oss i saktefilm, jeg ser det knuste glasset på gulvet under beina våre, de seige skosålene, dj’en som spiller hver lørdag, jeg ser meg selv bli løfta opp, jeg ser vennene mine danse på bordet, jeg ser bartenderen kaste flasker bak ryggen, jeg ser hun som er hjemme igjen for en kort måned i byen vår, byen vi bor i, byen vi kommer fra, jeg ser oss sove i en sofa når sola står opp over Oslo, og jeg ser oss gå langs Strædet i København mens sola står opp over Danmark, og før jeg begynner på jobb, så sender jeg henne låta, så låser jeg opp døra og skrur på lyset, hører summinga fra lysrørene når jeg tar ut øreproppene og trykker på Stopp.

2 kommentarer til «Når solen den står op over Danmark, så ved jeg at jeg får en chance til»

  1. Det er nok der jeg har sitatet fra, ja.
    Det er den beste måten jeg vet å beskrive en lykke du ikke vet hvor lenge vil vare. Kanskje den aldri tar slutt. Det er uansett en var lykke som ikke kan måles.

    Den boka er en sånn som jeg leser om igjen og om igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.