I do nothing but think of you

Det går en film på kino nå, og den skal du gå og se. Du skal ta med deg en du er glad i, eller bare deg sjæl og en pose godteri, kanskje en julebrus, og så skal du sette deg i setet og være klar for å bli forelska i Ryan Gosling, Carey Mulligan og Nicholas Vinding Refn, dansken som har regissert den.

Du skal grine under festscenen, når Desire synger I don’t eat, I don’t sleep, I do nothing but think of you, og de zoomer inn på ansiktet til Carey Mulligan, på øynene hennes som er de tristeste øynene du har sett på film noengang, og du skal sitte i kinosalen og være forelska i Ryan Gosling, så forelska som du bare kan huske å ha vært på ungdomsskolen, da du hadde Patrick Swayze og Espen Lind på veggen, og du lurer på om det er greit som 25-åring å ha Ryan Gosling på veggen, du stikker på Mono etter filmen, det var ikke planlagt, du var sliten og du ville hjem, men du merker det når du går opp fra t-banen at det kribler i deg, at du må ut, ta en øl, snakke med noen, og ganske riktig, i bakgården på Mono finner du noen du kjenner, og du snakker om filmen, snakker om bilene, om lysene i L.A., om neonlysene og hendene til Ryan Gosling, om voldscenene og musikken som brukes i filmen, og noen du ikke kjenner sitter ved siden av og hører på deg og spør hvilken film du snakker om, og du sier Drive. Se den, sier du, og han sier at han har lasta den ned, men du roper Nei! Du må se den på kino! Den er så stor, du trenger lyden, størrelsen, inntrykkene, du må sitte helt stille i et mørkt rom og få vondt inni deg av hvor bra det er, hvor fælt det er, hvordan musikken omringer deg og trykker deg bakover i setet mens Ryan Gosling kjører gjennom gatene i L.A. og puster tungt.

Number five, with a bullet, sier du på fest når folk spør deg om det er den beste filmen du har sett, siden du prater så mye om den. Men her jeg står nå, så tror jeg at jeg kan legge denne filmen på samme plassering som Reprise. Så bra er den.

Se den.
Bare gjør det.

9 kommentarer til «I do nothing but think of you»

  1. Ja! Drive er fantastisk!
    Kjæresten min (total filmgeek) så den på kino 4 (!) ganger – da vi så den sammen lente seg over til meg å sa «det er her jeg ble forelska i Carey Mulligan» mens han knapt kunne ta øynene fra denne vakre jenta med de triste øynene på ekstemannens hjemkomstfest. Jeg kjenner med ett et lite sjalusistikk i magen, men det er lov å være småforelska i filmstjerner. Umulig å ikke bli betatt av de to der..

  2. den er grei, skal prøve å finne den her i frankrike og krysser fingrene for at den i så fall ikke er dubbet.

  3. Ã…h, så bra. Så traileren og tenkte at DEN må jeg få sett så fort som mulig. Ryan Gosling er nydelig. Nå gleder jeg meg bare enda mer! Tar en kinotur denne helgen, jeg 🙂 Ha det så fint i helgen da!

  4. takk til nomade og destoreorda så har jeg funnet disse fantastiske tekstene dine, gud va jag blir glad av att läsa dina ord. når jeg kommer hjem og ikke er på mobilen min lenger så skal jeg lese alt. altaltalt. tack för att du är så fin. puss

  5. vet du. du vet. jeg så den i går. og den var så sterk og forferdelig og vakker at jeg ble helt kvalm omtrent. og jeg ringte sven og sa «du MÃ… se den, du må se den på kino», og så sa jeg det samme til pappa i en sms, for jeg ville ikke vekke ham. men selv om alt i meg verket etter å bryte ut og drikke vin og snakke og ha kontakt, dro jeg stille hjem. og leste. og spilte ukulele. og sov.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.