M83 – Midnight city

Jeg vet allerede nå, to måneder før året 2011 blir 2012 at M83s Midnight city er den beste låta som kommer til å komme i år. Den kom for en drøy måned eller to siden, jeg leste om den på twitter, fant den på Spotify og fra da av har jeg hørt på den minst en gang om dagen. Noen ganger flere ganger på rad. Jeg blir aldri lei. Jeg har aldri hørt noe sånt før. Bare hvordan den begynner – det er alarmlyden min nå, og ringetonen min. Jeg skrur ikke av alarmen om morgenen, jeg hopper ned fra senga og strekker på meg i mørket, strekker på meg mens lyden blir høyere og låta begynner på ordentlig. Jeg sykler til jobb med den på øret, jeg setter den på når jeg har åpna butikken, og den saksofonen der, den mot slutten, den får meg til å grine hvis jeg ikke gjør noe annet enn å høre på den, hvis alt jeg kjenner er lyd og det er den lyden jeg hører, da blir det for mye for meg. Jeg sitter ved skrivebordet hans midt på natta, han viser meg de nye høyttalerne sine og jeg finner frem videoen på youtube, ser den for første gang, og når saksofonen kommer og sola går ned og de står der, de står der og ser utover verden, så begynner jeg å grine og jeg føler meg dum, så jeg later som ingenting. Videoen minner meg om John Ajvide Lindqvists bøker, La den rette komme inn og Menneskehavn, bøker som setter seg i hjertet, som handler om ungdommer og barn og monstre i mørket, som handler om alt man kan føle selv om man ikke enda er voksen.

Dette var bare for å gi dere videoen, og for å si til Hanne som kommenterte for lenge siden og spurte etter et innlegg om bøker: Det kommer. Jeg lover.

6 kommentarer til «M83 – Midnight city»

  1. Første gang jeg hørte Midnight city på radioen ble jeg skikkelig grepet av den. Den er så melodiøs og full av boblende følelser. Jeg har bare lyst til å løpe så fort jeg kan gjennom gatene, eller kaste meg inn i vill dans i et romt fult av folk. Kjempefin. God mandag!

  2. enig, man bare vet det allerede, for den låta treffer så innmari hver gang. takk for at du delte videoen, den er jo et verk for seg selv tilogmed. god mandag!

  3. Ã…h, jeg elsker sånne låter som tar skikkelig tak, og som i en periode blir nesten nødvendige for at man skal kunne fungere. Takk for tipset!

  4. Utrolig fint! Dette er kanskje et litt merkelig spørsmål, men hvor mange sider bør man ha i et skriveprogram før det på en måte er en lang nok bok? Stemmer det at en dataskreven side er tilnærmet det samme som to boksider?

  5. Hei e. Ari Behns nyeste bok er ikke mer enn 30 sider lang, egentlig. Den er bare blitt lenger pga blanke sider og tekstbrekken. En boklengde handler mer om hva som står på sidene enn hvor langt det er. Men ja, en a4-side er ca 1 1/2 bokside, kanskje mer. Jeg sier: bare send inn til et forlag og se hva de sier. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.