Veronica Maggio, Rockefeller 6. oktober, 22:00

Vi er på Maggio-konsert, eller nei, først er jeg på jobb. Så er jeg på People’s og spiser en sjukt god avocado-sandwich. Så er vi på Tilt. På Tilt spiller jeg et spill som er ødelagt, så jeg taper i 1942 fordi jeg ikke ser jagerflyene som skyter på meg. Så kommer det en fyr bort til bordet vårt og spør hvor man går for å danse i denne byen. På en torsdag? spør jeg. Ja, sier han. The villa? sier jeg. Nei, de var visst stengt. Vi vet ikke hvor de skal gå for å klubbe på en torsdag, men vi vet at de har gode drinker på Internationalen, så vi tar med oss fyren og broren hans dit. De spanderer på meg og Nina og vi ler og snakker om karaoke, reising, NYC og Oslo, og så reiser vi oss og går på Veronica Maggio-konsert. Jeg ønsker meg Finns det en så finns det flera, jeg ønsker meg alltid den låta, det er låta mi, selv om Nina alltid tenker på meg når hun hører Mitt hjärta blöder (jag är för full, du är för ung), og selv om jeg alltid tenker på han fyren når jeg hører Satan i gatan, så er det Finns det en så finns det flera som er låta mi. Alltid. Hun har ikke spilt den for meg før, ikke i KBH, ikke på Øya, og jeg sier det til Nina og Camilla før vi går inn. Det er den jeg vil høre. Vi danser og klapper i hendene, det er fullt og varmt, vi synger til hverandre og til Veronica, og hun går av scenen og kommer på igjen, og etter å ha spilt en gammel sang som glir over i en elektronisk sound, så kommer laserne på scenen og jeg hører beaten bak henne, jeg er ferdig med ølenn min, så jeg slipper glasset i bakken og løfter hendene til hodet, og så begynner låta på ordentlig, den låta jeg har sykla til i sommer, i høst, den låta som forteller meg at alt skal gå bra, at det skal gå over, at jeg skal klare meg. Den låta som er discolys og dørvakter, blondt hår og tynne armer, den låta som er til alle oss, alle oss som går hjem alene, enten frivillig eller grinende, og beaten får Veronica til å hoppe, den får meg til å grine, og jeg gjemmer hodet i hendene mine og Camilla tar rundt meg og sier at jeg er den søteste, jeg griner og ler samtidig, og Veronica synger: jag vet nestan inget om dig, du vet nestan inget om mig, finns det en så finns det flera! Finns det en så finns det flera! Finns det en så finns det flera! Finns det en så finns det flera! Finnes det en som får deg til å le, så finnes det flere. Finnes det en som kysser som en gud, så finnes det flere. Finnes det en som forstår deg, så finnes det flere. Finnes det en som får deg til å føle deg hjemme, så finnes det flere. Finnes det en som danser med deg så du mister pusten, så finnes det flere. Finnes det en som lager kaffe til deg om morgenen, så finnes det flere. Finnes det en som får hjertet ditt til å slå så hardt at du tror han kan høre det, så finnes det flere. Finnes det en som holder deg i nakken når han kysser deg, så finnes det flere. Hvis du mister dem, er det bare å prøve på nytt.

12 kommentarer til «Veronica Maggio, Rockefeller 6. oktober, 22:00»

  1. Heldigvis så finnes det flere. Kanskje er det nok med den personen som sitter og leser i sofaen min nå, men hvis ikke, så finnes det flere som kan sitte der. Og når det regner ute, og det er litt mørkt på innsida også, leser jeg bloggen din, og jeg leser Nina Hemmingssons nye bok, og hun sier: «Jag tycker inte illa om att leva, men jag tycker att det är svårt.» Og sånn er det det kjennes, og da kan det være fint å ha en jente i Oslo som skriver en finfin blogg og minner oss på at det finnes flere.

  2. Jeg er veldig glad for at hun endelig spilte den låta, og veldig glad for å få lese om det her etterpå 🙂

  3. Det var en fantastisk konsert! Veronica Maggio skriver poesi for skjøre hjerter og jeg tror også at det fins flere. Alltid.

  4. Du skriver så bra. Du skriver helt utrolig bra. Det du skriver er så fint og trist og bra og sant at det kjennes helt inn i hjertet. Helt inn i sjelen. Og hver gang du har oppdatert er en lykke! For da er det to minutter i en helt annen verden som treffer meg. Takk.

  5. Finnes det en, så finnes det flere. Det kommer til å gå bra med deg, Linn. Og det kommer til å gå bra med meg. Du sier det så fint. Takk. 🙂

  6. Det er så herlig med sanger som gjør at det kribler i magen, sanger som på en måte sier det du føler. 🙂

  7. Jeg kommenterer ikke så ofte, men nå gjør jeg det, for det du skriver er så jævla bra, og det treffer rett i hjertet hver eneste gang.

  8. Nå har jeg våkna til nye kommentarer nesten hver dag etter at jeg skrev dette innlegget, og jeg vil bare si tusen, tusen takk, for dere er så fine, og jeg blir så glad når det jeg skriver får dere til å si hei, eller takk, eller at dere er enige eller uenige eller hva som helst, men uansett hva dere skriver, så blir jeg så himla glad hver gang det lyser et ettall mot meg på dashboard-sida til WordPress. Tusen, tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.