Ting er kjipe nok som de er

Det regner, jeg blir våtere av å løpe fra trikken og inn på bussen, og et stopp senere løpe fra bussen og til inngangsdøra på jobb enn jeg ble av å sykle hele veien til og fra jobb i regnet. Himmelen åpner seg, og når vekkerklokka mi ringer om morgenen er det mørkt. Jeg nekter å tro at jeg må stå opp når det fortsatt er mørkt, men det må jeg altså. Så jeg skrur på lyset, går med lukkede øyne inn på badet, står under det rennende vannet, pakker veska, går ut døra, står på trikken, svaier i svingene, svaier med alle de andre trøtte menneskene, jeg svaier med en bok i hånda og høsten i brystet.

Uten navn

Men 2011 har fortsatt noen overraskelser på lur før det snør ned, før vi lengter mot sommeren og sola igjen. Jeg lager meg kakao, jeg lager meg en spilleliste. Florence + the machine har kommet med en ny låt som får hjertet mitt til å banke, M83 har kommet med en ny låt som slår med en gang, den introen, den introen!, herregud, herrejemini, hør på det, hør på den, vi skal danse til natta er over og vi må skru på lyset igjen, vi skal sitte på trikken med lukkede øyne og høretelefonene på, byen skal rulle under føttene våre, våte høstblader og den låta i ørene. Det er en liste om å være tøff og om å gi opp, en liste om å savne noen og om å slutte å savne dem. Det er en liste med nikkelåter, danselåter og grinelåter, akkurat som en kveld på byen med de beste vennene dine. Det er noen nye favoritter og noen gamle favoritter som aldri slipper taket. Det er høsten min, og jeg håper den blir enda lengre, og enda finere. Things are bad enough as they are.

Og den Torgny-låta har verdens fineste video:

Torgny – «Big Day» from TORGNY on Vimeo.

Kom med musikktips, så blir lista lengre, så tar den aldri slutt, selv om høsten gjør det.

11 kommentarer til «Ting er kjipe nok som de er»

 1. streets of philadelphia – bruce springsteen
  talking in code – margot & the nuclear so and so’s
  takk som byr – gnom (!!!)
  lazarus – porcupine tree
  promise – konami kukeiha club

  alle disse er høst som faen.
  elsker det du skriver, elsker det alltid.
  jeg er redd for vinteren, skikkelig redd, selv om jeg lengter.

 2. kjersti: takk for så mange fine låter. jeg hadde helt glemt gnom! herregud. jeg husker å være 18 år, jeg husker Lauritzens kafé, jeg husker å grine til gitaren på takk som byr, lage mixtapes jeg tegna stjerner på, brev i posten, lukta av snø. det kommer til å gå bra, det her.

 3. sv: gnom er det FINESTE norske bandet, så vakkert at det blir… ikke overjordisk, men eksepsjonelt jordisk. lukten av snø er som smaken av tinn og smaken av tinn er som lukten av snø. ja? ja. har du hørt sjømannsvise og kammerset? de ligger ikke på spotify, men på youtube tror jeg, fantastiske.

  og værsågod! vi klarer oss, tror jeg. jeg skriver dikt, du skriver livet ditt og bøker. vi klarer oss.

 4. bastille – flaws
  girls – goddamned
  lucio battisti – canzone del sol
  willy mason – we can be strong
  buffalo springfield – sit down i think i love you
  the tallest man on earth – the dreamer
  jj – let go

  vel. jeg kunne vel fortsatt ganske lenge, egentlig. roer her. fin blanding. ting er kjipe, men det går bra. cheers.

 5. henrik: høsten er aldri så ille som man tror. tror jeg.

  hanne: yes, takk! hadde glemt JJ også. tenk deg det. jeg tror lista over ting jeg har glemt at jeg liker er lengre enn lista over ting jeg vet at jeg liker.

 6. Mange fine låter her. Slenger også på:
  we are only getting better – joshua radin
  everyday – oh minnows
  tree by the river – iron and wine
  just like zeus – jenny and johnny
  blood – the middle east
  found love in a graveyard – veronica falls

 7. tomi: middle east! den hadde jeg helt glemt! herregud. jeg hørte den i hjel i fjor, så videoen igjen og igjen. husker at jeg kjøpte den lille skiva deres etter å ha hørt låta to ganger, jeg løp ut døra, på butikken, kjøpte den, visste at jeg kom til å elske dem, visste at de var min greie. nå har jeg queuet alle de andre låtene også, tror jeg kommer til å like det. takk!

 8. Laleh er fantastisk. Jeg elsker hele Prinsessor-albumet. På min høstliste finnes også rasberry swirl av tori amos, this charming man av the smiths, angel eyes med rebecka törnqvist og it’s you av pj harvey. For å nevne noe:)

 9. Nei, kanskje har du rett i det. Jeg håper du har rett i det.

  Musikktips: Alt av musikken fra Ally McBeal.

  🙂

 10. A fine frenzy – almost lover
  bright eyes – first day of my life
  cold mailman – pull yourself together and fall in love with me
  funeral for a friend – your revolution is a joke
  regina spektor – samson

  🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.