Så hvis jeg kunne velge hva jeg ville, så ville jeg hatt sommerferie i hele juli og august og aldri tenke på penger, aldri tenke på tida, bare ha en haug med bøker og en haug med moreller og gress mellom tærne og vektløsheten rett før jeg treffer vannet

Hver eneste sommer vil jeg det, men jeg får det ikke til. De lyse nettene med endeløse løfter om å ikke sove bort sommernatta. Kom igjen, la oss bryte oss inn på Frognerbadet etter stengetid, la oss hoppe fra 10eren mens vi holder hverandre i henda, la oss klatre i trærne, la oss kysse, la oss sykle med vinden i håret og vinflasker i kurven, la oss gå barbeint i gresset, la oss jobbe på drittjobber for å ha penger til å spise mat, la oss kjøpe moreller og dingle med beina fra en brygge – hver sommer er en endeløs rekke av planer som aldri blir noe av. Sommeren i Oslo er en rotete leilighet, en full filofax, et manus som har frist 1. august og som jeg sitter med i hvert ledige sekund, en jobb jeg ikke tjener nok penger på og en sommerforkjølelse som tar tak i meg bak disken på jobb, prikker meg på skulderen, ber meg om å gå hjem og legge meg. Så jeg gjør det. Det dunker bak panna og jeg ligger flatt i senga, ser opp i taket, ser på Six feet under, siste sesong, det dunker og jeg puster rolig, puster dypt ned i magen, ber meg selv om å bli frisk – bli frisk nå. Du skal danse hele natta og jobbe hver dag, komme deg på beina igjen økonomisk, skrive ferdig denne boka og den skal bli fin. Og sommeren er ikke over i august, jeg lover. Det går an å bade da også. Sov nå, sov til i morgen, også kan du være våken en annen dag. Ok? Ok.

7 kommentarer til «Så hvis jeg kunne velge hva jeg ville, så ville jeg hatt sommerferie i hele juli og august og aldri tenke på penger, aldri tenke på tida, bare ha en haug med bøker og en haug med moreller og gress mellom tærne og vektløsheten rett før jeg treffer vannet»

  1. Innlegget til Linniiie ble fjerna, så jeg tok det bort. Men det er ikke sletta, så hvis konkurransen utlyses igjen, så deltar jeg – det er jo snakk om Øyapass i premie! (Jeg holdt til og med på å bruke flere utropstegn her, og da er jeg oppspilt!)

  2. Kan ikke du skrive et innlegg og anbefale noen fine bøker, gjerne sånne som du håper folk kjøper av deg, men som gjerne bare støver ned i en hylle ved siden av mindre takknemlige bestselgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.