Verdt å se x 3

Et av filmvårens beste øyeblikk er fra Jeg reiser alene når de er på akvariet, og Herdis dumper Jarle, om det kan kalles dumping når de bare har hatt et seksuelt forhold. Jarle går fort bort til Lotte og løfter henne opp, mens The Pixies’ «Where is my mind» kjøres opp i bakgrunnen, pingvinene og fiskene blir der de blir, og det samme gjør Herdis og de jævla klakk-klakk-skoa hennes og den jævla sveisen og den jævla røde leppestiften, og Jarle Klepp går fort bortover den våte brosteinen i Bergen med datteren sin hengende over skuldra og hjertet sitt i halsen, faen, faen, faen.

Oldboys kom i 2009, og det gjorde soundtracket til filmen også, laget av Tina Dickow, min danske heltinne med langt, blondt hår og en stor gitar i fanget. Det heter The road to Gävle og handler om Vagn og John, en busslast med pensjonister, om to begravelser, ensomhet, kjærlighet og tre bensinstasjoner som blir ranet. Det er en av de fineste filmene jeg har sett, samtidig som det er en av de morsomste og mest ekte historiene jeg har fått være med på. Alt det absurde og utrolige som skjer Vagn når han blir gjenglemt på en bensinstasjon er akkurat vilt nok til at jeg tenker at det kunne skjedd deg eller meg, for virkeligheten er egentlig alltid mer uvirkelig enn fiksjonen. Noen ganger er det for utrolig til at man vil være med på at det er sant.

Jeg er en sucker for romantiske komedier, jeg er hu som sitter og griner når Ashton kjefter på Natalie for at hun ringer og sier at hun savner ham når hun har gått fra ham, du kan ikke bare ringe og si at du savner meg, det er ikke lov, faen ass, og jeg er hu som sitter og griner når de kysser, all denne kyssinga, hjertet som banker nesten gjennom kroppen, dundrende mot brystbeina, jeg er hu som ler høyest i salen når vennene kommer med råd, som de alltid gjør, de beste vennene – så, Linn, du dro på en mongoreise til en helt annen by fordi du likte en fyr, og så svarte han aldri på meldinga di – det går bra. Så, Linn, du ble sammen med han fyren igjen, han som gikk fra deg, hva er det nå, fire ganger? – det går bra. Så, Linn, du har lyst til å kysse han, ja – det går bra. I’m going to call every girl on my phone until someone agrees to have sex with me. – That is a terrible and self-destructive plan, and we are behind you a hundred percent. Ja, ikke sant? Venner, ass.

Verdt å se x 3, jeg lover.

2 kommentarer til «Verdt å se x 3»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.