En helt vanlig tirsdag

Er du frisk? Sånn passe. Han går og kjøper øl og vi ser på videoer på Youtube, vi prater om å være redd, om Robyn, om bøker, om Eminem og Rihanna, jeg vil høre låta to ganger, selv om videoen er cheesy, jeg lurer på om Eminem spurte Rihanna om å gjøre låta med ham fordi hun ble banka av Chris Brown, jeg tenker på alle livene, på Grünerløkka om sommeren, på sushien vi spiste under trærne, og fortauskantene og hvordan de føles mot sykkelhjulet, jeg tenker på den skeive sykkelkurven, full av bøker, på lukten av høst som har overtatt etter varmen, vi knekker hver vår nye øl, slurper i oss skummet, folka som går utenfor kikker inn gjennom vinduene og da ser de meg kanskje sitte i trappa, stå på gulvet, le med lukkede øyne, prate med armene veivende i lufta, sittende foran pc-skjermen med hodetelefoner og vi ser på den videoen jeg fant på Mariell sin blogg, som handler om folks første forelskelse, eller vi ser Susanne sundfør covre Alicia Keys, eller kanskje helt til slutt, når det nesten er tomt for øl, så går noen kanskje forbi på vei hjem, hjem for å spise kjøttkaker eller pannekaker, hjem for å gi kjæresten sin et nattakyss, hjem for å legge seg og stirre i taket, og rett før de låser seg inn hjemme, så titter de inn noen ukjente vinduer og ser at noen de ikke kjenner sitter og ser på at Eminem går gjennom en by og ber alle om å gi ham en hånd. Jeg sykler hjem etter akkurat passe mange øl, fortauskantene under hjulene, bøkene i kurven, refrenget i hodet, og alt handler om å ikke være redd, jeg står opp og sloss med tredje kapittel, ordene kommer sakte på plass, så stryker jeg dem igjen. Er du frisk? Nesten. Snart. Er du ferdig? Snart. Går det bra? Ganske. Fint.

4 kommentarer til «En helt vanlig tirsdag»

  1. Tekstene dine er så fine! De glir liksom, man staver seg ikke gjennom, de glir av seg selv. Alt hører sammen, som det gjør i virkeligheten. Og så få man følelsen av om det er dårlig eller bra. Gleder meg til å lese mer av ordene dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.