Förhoppningar och regnbågar

Jeg hører på albumet til Robyn og trasker til tannlegen i slacke bukser og en vanlig singlet, Converse-skoene mine går langs asfalten og jeg kjenner det i lufta, i magen, i håret, mens jeg puster – det nærmer seg. Jeg sjekker togtidene fra Roskilde by og inn til festivalstasjonen, er nervøs for at det blir umulig å komme seg inn, nervøsiteten drukner i det plutselige bildet av hånda mi med et festivalbånd på, å få satt det på inne i Tivoli, sammen med Andreas, å kjenne at de strammer det rundt håndleddet og fester metallbiten, biter nedpå med tang og klipper av stoffrestene, jeg lurer på hvilken farge det er, jeg lurer på om jeg endelig kommer til å klare å pakke akkurat passe i sekken, så den ikke blir så tung å bære, jeg lurer på om vi kommer til å få teltplass sammen, eller om vi må lære oss flere telt utenat, jeg lurer på om det kommer til å regne, men vet inni meg at det blir ikke verre enn 2007, selv om vi hele tida sa i 2007 at det ikke ble verre enn 2004, og det ble det jo, men det skal være sol nå, det skal være rolig og varmt, det skal være gress under føttene, ryggen, hodet, det skal være tørt å puste, det skal være iskald øl og glovarmt hjerte, det skal være løping mellom scenene, roping mellom sangene, grining når Robyn spiller With every heartbeat eller Be mine og dansing når hun spiller Dancing on my own, og jeg skal være møkkete og støvete og lykkelig, jeg kjenner det. Fy faen, som jeg kjenner det. Det er Roskildefugler på størrelse med Orange i magen min, jeg lover.

8 kommentarer til «Förhoppningar och regnbågar»

 1. jeg vilvilvilvilvilvil på roskilde, også kan jeg ikke fordi bena mine ikke får til å gå og stå så mye og det gjør meg helt ulykkelig.

  håper likevel at det blir aller finest for deg.

 2. å. Roskilde! som i den fine boken!
  når jeg blir stor (litt større) vil jeg også dra dit og være støvete og møkkete og lykkelig.
  masse god tur og de beste opplevelsene til deg!

 3. Uheldigvis er jeg for «gammel» for Roskilde, men jeg skulle gjerne opplevd festivalen slik som du gjør. God tur!

 4. Hvis jeg ser deg på Roskilde så skal jeg kanskje tørre å gå bort til deg å fortelle deg at «Roskilde» varmet meg da jeg trengte det som mest.

  Ikke mange dagene igjen nå. Det kommer til å bli støvete, varmt, kald øl, bra musikk og glade mennesker. Gud, som jeg gleder meg!

 5. Jeg fikk Roskilde-boka på svensk i dag, da jeg var hos min svenske del av familien. Men jeg vet ikke om du er like bra på svensk, for mens jeg var ute og badet lånte mormor boka, og da jeg kom tilbake sa hun «du, får jeg låne denne? Den var jo litt artig». 😀 Så nå leses du på svensk. Av mormor. Men i Norge. 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.