(500) days of summer

Jeg er syk og ser mye på film. Jeg har ikke skrevet så mye, men jeg har strøket en del. Man må gjøre det også. Nå har jeg laget te i min nye dinosaur-kopp, som gjør at skjelettene kommer frem når det er varm te i koppen, og så blir det ordentlige dinosaurer igjen når teen er drukket opp. Jeg ser som sagt mye på film og tv, den første dagen måtte det bli tv, fordi jeg sovna hele tiden, men i går og i dag klarer jeg å være våken i litt lengre strekk.

Derfor ser jeg min nye favorittfilm.

-I named my cat after Springsteen.
-Oh, what was it’s name?
-Bruce…?

-Well, what happens if you fall in love?
-You don’t really believe that, do you?
-What, it’s love, it’s not… Santa Claus?

Jeg har sett den tre ganger på kino, og to ganger på DVD, to kvelder på rad på et hotellrom i Køben, vi drakk hvitvin og sa replikkene høyt, vi skrek til skjermen og sang høyt når de synger karaoke, vi lo høyt når det var morsomt, og satt helt stille med tårer i øynene når det var trist, og før og etter og under filmen så diskuterte vi forhold, hvordan alt er blitt nå, at man er kjærester uten å tørre å kalle det kjærester, fordi man er redd for at det skal bli ødelagt, som om det ikke kan bli ødelagt om man ikke kaller det kjærester, som om man ikke blir lei seg når den andre går om man aldri kalte det kjærester, åh, jeg kunne skrevet en hel bok om dette, men jeg tror ingen ville lest den.

This is a story of boy meets girl, but you should know upfront: This is not a lovestory

Tom Hansen faller for Summer Finn, og jeg falt for denne filmen. Jeg har sett den mens jeg var forelska, jeg har sett den etter at noen har gått fra meg, jeg har sett den etter at jeg ha gått fra noen, og uansett hvilken sinnstilstand jeg har vært i, så har filmen hjulpet på etellerannet. Jeg elsker at det er laget en romantisk komedie som handler om mennesker jeg kunne kjent. Da jeg var yngre handlet alt om high school og skoleball, Freddie Prinze Jr. gjorde en make-over på nerdejenta og så dansa de i hagen etterpå, eller Heath Ledger sang til den tøffeste jenta på skolen og kjøpte en gitar til henne – dette kunne aldri ha skjedd i virkeligheten (i hvert fall ikke med meg), men jeg slukte jo filmene for det. Men her er det to folk i 20-åra, det er ikke noe spesielt med dem, de møtes, de dater, de ler sammen, de ser på skiver i second hand-sjapper, de går på IKEA, de krangler, de går ut og drikker drinker, de diskuterer og så blir det slutt. Det kunne skjedd med oss alle. Og så kysser de – i en seng på IKEA, på kopirommet, i parken, i døråpningen, i senga hans, utenfor kinoen. All kyssinga, å, jeg blir helt myk inni meg.

She wants to keep it casual… which is why she’s in my bed right now. But that’s all right, that’s what casual people do!

And I can't give you that

-I’m not nearly drunk enough to…
-Bartender!

Jeg kunne skrevet en avhandling om denne filmen, jeg kunne sitert 99% av replikkene og syntes de var morsomme, jeg kunne hengt opp screenshots av nesten hver eneste scene på veggen min, men jeg vil heller at du skal se den selv. Jeg vet at mange bloggere blir sponsa av forskjellige firmaer, at de har konkurranser og at de får en lipgloss og beskjed om å skrive hva de syntes om den. Her er det en litt annen vri på dette. Fordi jeg har vært forelska i denne filmen siden jeg så traileren i 2009 en gang, lenge før filmen kom på kino, så pratet jeg mye om den. Og en god venn av meg jobber SF Norge, de som satte opp filmen i Norge, og da den hadde kommet, fikk jeg se den på kontoret deres. Nå som filmen har kommet på DVD, har jeg fått filmer, headsets og t-skjorter, jeg har tatt noen sjæl, og nå vil jeg gi dem videre til dere også. Headsettet er lyseblått og lyden er dritbra, t-skjortene er kule og filmen er, ja, filmen er så fin at jeg nesten får vondt i magen. Hvis du vil ha den, så kan du sende meg en mail (linn.stromsborg krøll gmail.com) merket med (500) days of summer og legge med en topp 5-liste med de romantiske filmene som du liker best. Du må gjerne legge dem igjen i kommentarfeltet også, så flere enn meg får flotte filmtips på en helt vanlig onsdag.

You start putting labels on it, that’s like the kiss of death.. It’s like, saying… I love you!

Og PS: Soundtracket er fantastisk, og du finner det på Spotify her. En film med Temper Trap, The Smiths, Regina Spector og Wolfmother på soundtracket, can’t go wrong with that.

(Jeg lover at det ikke blir mange sånne konkurranser her, men siden jeg var så heldig å få en (500) days of summer-goodiebag, så kan jeg jo ikke beholde alt sammen selv. Det må deles! Jeg lover at vi er tilbake i vanlig strekhjerte-modus neste gang jeg skriver. Hjerte og smerte og litteratur og det som verre er. Det er et løfte.)

21 kommentarer til «(500) days of summer»

 1. M: Ja, hun er kjip. Men samtidig kjenner jeg meg igjen i henne. Jeg kjenner meg igjen i begge to. Og dialogen, herrejemini, så mange gullkorn. Spesielt mellom Tom og gutta hans. Ã…h, jeg digger det.

 2. Jeg ble så glad da jeg så dette innlegget! 🙂
  Jeg så denne filmen først for halvannen uke siden, og jeg måtte nesten holde pusten mens jeg så den. Så fin var den! Jeg elsker de, jeg elsker forholdet deres, jeg elsker hvor trist det er men samtidig så realistisk når de har det trist, jeg elsker soundtracket.. Jeg elsker ALT! Jeg har ønsket meg filmen veldig til bursdagen min, jeg ble enda eldre på lørdag som var, og jeg håper jeg får filmen så jeg kan se den igjen og igjen. I mellomtiden hører jeg på soundtracket, og drømmer om å være søt på Ikea.

  «I don’t know how to say this, but there’s a Chinese family in our bathroom.»

  1. (500) days of Summer
  2. Lost in translation
  3. Eternal sunshine of a spotless mind
  4. Sjokolade
  5. Finding Neverland

 3. 1. Science of Sleep (åh, Gael Garcia Bernal og Charlotte Gainsbourg og han som bare drømmer seg vekk, kan ikke skille mellom noenting, men lager ett sekunders tidsmaskiner og

  2. En Kärlekshistoria (herremingud de er så unge, så svenske, og de klemmer og hopper i sengen og han kjører sykkel og skinnjakkene og solen og alt)

  3. Eternal Sunshine of a spotless mind (igjen Michel Gondry som regissør, men denne filmen, denne filmen! og ja, den er trist, de sletter hverandre igjen og igjen og det er tungt og sier ting de ikke mente å si, men likevel; det er så fint, og alt er ikke bare feelgood alltid)

  4. Nick & Norahs Infinite playlist ( jeg kjøpte denne filmen og har ikke angret et sekund. ser den hver gang jeg trenger at alt bare skal gå bra. Vi følger Nick og Norah en kveld, en eneste kveld, og det er Michael Cera og han er litt sånn som han alltid er på film, men likevel helsikes søt)

  5. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (denne er jo nesten selvskreven på en liste som denne, men åh Amélie som er så sjenert og tenker så mye fint og fargene og folkene og frankrike og paris og kafeen og fotobokser, hagegnomer og kjærlighet)

 4. (klarer tydeligvis ikke å fullføre mine egne kommentarer, men ja: han lager ett sekunders tidsmaskiner og briller som gjør at du kan se livet i 3d (but isn’t life already in 3d? no, but yeah, but oh come on)

 5. å, det hadde vært fint med alle disse tingene – men jeg tror ikke jeg klarer å lage en top-femliste. jeg skifter dag for dag og humør etter humør, og noen ganger glemmer jeg de beste og andre ganger – ja så vil jeg bare lukke øynene, høre på musikken og lage min egen film.

  Jeg hører soundtracket fra og til skolen – inimmellom alle andre sanger på ipoden min. Det er fint. det er vår.

 6. Hva er oddsen for at du får haugevis av helt like topp 5-lister? Ganske stor, tror jeg. Men jeg prøver meg allikevel, jeg:

  1: Tigeren og snøen (noen sier høytsvevende, jeg sier finfinfin!)
  2: Up (ja, tegnefilmen. når var sist gang noen fløy huset DITT til søramerika med heliumballonger?)
  3: high fidelity (denne er høyere opp på «topp 5 all time»-lista, men må se seg slått i «romantisk»-kategorien, dessverre)
  4: Shine (noen ganger er det fint å bli glad av andre ting enn man blir glad for alltid ellers)
  5: (500) days of summer (jeg har ikke sett den, men etter traileren å dømme ligger den an til å komme minst så langt opp som det her, altså.)

  Værsågod 🙂

 7. Lenge siden sist jeg fikk så lyst til å se film! God bedring!

  1: Before sunrise/-set-filmene.
  2: Eternal sunshine on a spotless mind
  3: Garden state
  4: Brokeback mountain
  5: Juno

 8. Overrasket over hvor mye jeg likte filmen i grunn. Men hey, Pixies. Hvis jeg kan la min skjøre stemme sprekke i allsang – then I´m sold.

  Topp 5? Hm, som gutt føler jeg plutselig at det ble vanskeligere enn jeg hadde trodd…Prøver.

  1. Eternal sunshine of the spotless mind
  2. Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
  3. Moulin Rouge
  4. Across the Universe
  5. Enchanted

 9. jeg har ikke sett den filmen. men likerliker soundtracket 😀

  mine topp 5, slik jeg kommer på dem her og nå:

  1. Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
  2. Lagaan
  3. My name is Khan
  4. Il y a longtemps que je t’aime
  5. Lion King.

 10. Hallo,

  her er mine:

  1. Lost in Translation (numero uno. denne har eg sett så mange gongar at eg skjemst. eg kan våkne opp ein søndagsmorgon og sjå den to gongar etter kvarandre. klin kokos)
  2. Ghost World (den er så mystisk og vond, Enid og Seymour er så ensomme ilag)
  3. En kärlekshistoria (dette er den vakraste filmen eg veit om)
  4. Science of Sleep (eg trur eg tenker på denne filmen kanskje tre gonger kvar einaste dag)

  Og så var det nummer fem, den blir vanskelig, eg kan sei Brokeback Mountain, Eternal Sunshine of a Spotless mind, Amelie eller klysa The Notebook, men eg trur det må bli sånn:

  5. Garden State (eg grin så ansiktet er klissvåt når Frou Frou spelar på slutten)

  Og bror min begynte å grine på slutten av Disney’s Skjønnheten&Udyret ein gong, så det seier jo litt om den.

 11. Ps:

  Hipsters/Stilyagi er med hun som spiller Lilja i Lilja 4ever. Hun er ikke med på det klippet på youtube, men er en av hovedskuespillerne. Jeg selv så den på filmfestival i tromsø, men er usikker på om den er å oppdrive på dvd her til lands enda.. synd, for den er sabla fin!

 12. Linn, jeg ville lest alt av deg, uansett. Du skriver rett og slett fantastisk.
  Og 500 days, jeg er helt enig med deg! Jeg så den på kino i november, og jeg forelsket meg fullstendig. Jeg visste at jeg måtte se den filmen da jeg så traileren første gangen, den snakket til meg. Og musikken! Musikken ble en egen spilleliste på spotifyen min.

  Desverre klarer jeg ikke lage en top fem liste med de fem mest romantiske filmene jeg vet om. Jeg er over-sentimantal, og gråter av det meste. Likevel er vel den romantiske komedien jeg har sett mest i mitt liv Nothing Hill. Den er fantastisk, og jeg kan den utenat. Ellers så klarer jeg ikke å bestemme meg, og det er synd, for jeg skulle gjerne hatt noen av de fine tingene dine.

 13. Bare så du vet det – jeg hadde lest hele boken hvis du hadde skrevet den.

 14. Ã…åh, har så lyst til å se den <3

  1. Pride & Prejudice (med Keira Knightley og Matthew MacFadyen)
  2. Den fabelaktige Amélie
  3. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  4. Science of Sleep
  5. Finding Neverland

 15. Konkurransen ble avgjort med noe så kjedelig som en loddtrekning i dag, men det var bare fordi dere alle sammen var så utrolig søte og hadde så himla fine topp 5-lister. Jeg ble nesten litt trist av å ha konkurranse, om jeg noen gang gjør det igjen må jeg ha minst 40 premier å dele ut, så alle får.

  Hurra for vinnerne, Marte og Karl!

 16. Topp 5:
  1. A love song for Bobby Long
  2. Eternal Sunshine of the spotless mind
  3. Fucking Ã…mål (Jeg og søsteren min kunne hele filmen utenat, så den ca en gang per uke. På VHS.)
  4. Tilsammans.
  5. Howl’s moving castle.

 17. 1. Lost in translation
  2. Garden state
  3. Before sunrise
  4. Me without you
  5. Once

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.