Sveve over vatna

Follow my blog with bloglovin

Jeg kjøpte Sveve over vatna i dag på Mammutsalg, og jeg husket plutselig hvorfor jeg i det hele tatt tok opp en Ragnar Hovland-bok for første gang. S leste høyt for meg fra den, fordi han skrev særemne om den på videregående. Vi kunne ligge i senga hans, jeg husker ikke om jeg leste min egen bok eller bare kikka opp i taket hans mens han gjorde det, men så kunne jeg høre stemmen hans når han hadde ledd av noe, og måtte lese det høyt for meg.

Jeg husker nesten ikke hvordan vi var sammen, han har blitt en historie jeg noen ganger forteller, som hvis noen skulle spurt meg hvorfor jeg kjøpte akkurat den boka på salg i dag, «kjæresten min på videregående pleide å lese høyt for meg fra den, og nå vil jeg lese den selv».

Og jeg tenker på alle historiene, eller menneskene som ender opp med å bli til historier, i stedet for mennesker. Og så tenker jeg på historiene jeg ikke har skrevet på en stund. Jeg går rundt og jeg skriver ikke historier. Og snart blir denne vinteren også bare en historie jeg forteller. «En gang, i 2010 tror jeg det var, gikk jeg bare rundt uten å skrive historier. Tenk deg det.»

Og vi skal forsvinne, og vi skal forandre oss, og vi skal våkne en dag og da skal vi ha glemt at vi en vinter ikke gjorde noe av verdi, bare leste avisene til man sovna, bare jobba til man gikk hjem og gråt, bare stirra på en pc-skjerm til batteriet gikk, bare la seg ned på gulvet når alt ble for ille, bare så ut på snøen og ønska at den skulle dekke over alt, gjøre sånn at dørene ikke kunne åpnes, stenge hele verda så folk kunne få en pause,

og du vet like godt som meg at når juni banker på døra så har du glemt alt dette uansett. Jeg regner ikke med at det blir en historie verdt å fortelle.

3 kommentarer til «Sveve over vatna»

  1. au. jeg kjøpte nesten Sveve over vatna i dag. jeg sto med den i handa, foran disken, i køa. så husket jeg hvor mange bøker jeg har hjemme og hvor lite plass jeg har og hvor mye det veier å stadig eie ting, og så gikk jeg og la den tilbake. men jeg skal lese den. kanskje ender jeg opp med å kjøpe den likevel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.