2009, 10-11-12

10: Jeg bor i ullgenseren min og drar rett hjem etter jobb hver dag, ser på tv-serier, og leser. Plutselig en torsdag drar jeg for å høre Pedro Carmona-Alvarez lese fra boka si, og jeg blir bedt på middag etterpå. Jeg våger meg ut blant folk igjen, vi spiser indisk og drikker øl, snakker om musikk og bra folk, senere er det slippfest for Vinduet og jeg øver meg på å snakke med folk jeg ikke kjenner, heldigvis er det mange jeg kjenner der også.
Jeg gjemmer meg fortsatt i ullgenseren, og når han sender meg melding og ber meg på øl, sier jeg nei fordi jeg har lyst.
Jeg drar til København og det er kanskje da jeg skjønner på ordentlig at jeg er glad i ham fortsatt, eller igjen. Jeg blir møtt med Corona og lime, vi drar og danser, drikker øl i køen til utestedet og jeg elsker København. Andreas ler av meg når jeg prøver å benekte at jeg tenker på T, og vi går ut og drikker øl på en skikkelig fin bok-kafé.
Hjemme i Oslo sover jeg oftere og oftere i båten, og noe av det fineste jeg vet er å stå opp om morgenen til lyset fra Akershus festning og speilingen i sjøen. Jeg faller ikke i vannet, selv om jeg er redd for det. Han sier at han skal redde meg om det skjer.

11: Ã…rets fineste film er (500) days of summer og jeg gråter, selv om den egentlig er morsom. Tom Hansen er forelska i Summer Finn, og jeg er forelska i T. Jeg går fra å identifisere meg med Summer da jeg så traileren i april, til å identifisere meg med Tom når jeg ser filmen for andre gang på kino.
Vi drikker øl og spiller spill, julestresset begynner på jobb og jeg leser ikke ut en eneste bok. Noen søndager sover jeg hele dagen, noen søndager slår han meg i Scrabble.
Følte at alle skrev NaNoWriMo, mens jeg bare stirret ut av vinduene på trikken. Drakk kakao og savna Värmland. Så JJ på Blå og ble myk i hjertet. Dansa med hipsterne i (500) days of summer-t-skjorta mi, drakk jäger fra stort glass fordi jeg liker å nippe til den, gikk hjem i kulda med votter og mp3-spiller.
kent kom med ny skive og alt var på sin plass.

12: Jeg leser på litteraturhuset og T kommer for å høre på. Dro til Bergen med mamma, prøvde å slappe av, men drømte om jobben om natta. Kjøpte julekalender til meg selv og gråt av sinte kunder. Gjorde husarbeid på natta og drakk doble iskaffer. Ting falt på plass igjen da jeg så Studio 60s jule-episode to ganger på rad og skålte med øl med en av de beste i 2009. Skuldrene senkes, julemiddag med T og Colletivet, ribbe og rødkål, kortspill, poker og Bezzerwizzer.
Begynte å lese bøker igjen, begynte såvidt å skrive igjen, begynte å smile igjen og så minst 100 gullraketter på nyttårsaften.

Det nye året skal bli bedre, tøffere, mykere, fullere, mer våkent, varmere og fylt av ord.
Jeg skal lese 100 bøker igjen, skrive hver uke, drikke iskaffe hver morgen, stå opp tidlig selv om jeg har fri, ikke sove bort sommernatta, høre mer på musikk, flytte skrivebordet inn på soverommet, dra på Roskilde, danse i regnet, kysse mer, spise mer frukt, lære meg å jogge, svømme mer, nakenbade minst to ganger, ha flere fester på taket, spise makroner og jordbær oftere, ta permisjon fra jobben og reise til København for å skrive, tro på meg selv, og ta flere bilder.
Det burde gå, det?

9 kommentarer til «2009, 10-11-12»

 1. Hei Linn!

  Jeg bare lurer på om du vet hvor man kan kjøpe Øya? Jeg forsøkte å bestille den på bokklubben men der var det utsolgt. 🙂

 2. Det burde gå så fint som bare dét. Jeg kommer forresten aller mest sannsynlig til Oslo i februar og da hadde det vært fint å komme innom ark mens du var der og si hei og kanskje kjøpe en bok (kanskje en makron også?)

 3. eg har trua!

  det vanskeligaste er kanskje det med jogginga, men det seier eg nok berre av di eg er litt bitter fordi eg er den dårlegaste joggaren i historia litt generelt pessimistisk. så fæl eg er!

  men det er ingen grunn til at ikkje du skulle klare det! 🙂

  (og sist, men ikkje minst, så fint at du skriv her igjen! det er eg veldig glad for!)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.