1

Jeg liker å lese det debutantene i Signaler skriver i presentasjonen av dem selv. Når de har blitt spurt hvorfor de skriver. Det er så mange forskjellige svar. Mange ganger liker jeg svarene deres bedre enn tekstene som er blitt publisert. Man kan ikke like alt. Jeg liker å lese forordet til Pedro Carmona-Alvarez, der han f eks skriver at dette skal være en begynnelse, noe om den de en gang var, noe de skal se tilbake på, og det er kanskje ikke like bra som det de en gang kommer til å skrive, men det er derfor det er en begynnelse. Alle må begynne et sted.

På lanseringsfesten til Signaler i 2006 sto jeg i bakgården på Spasibar, Anders Heger og Lars Saabye Christensen sto i nærheten av meg, Pedro Carmona-Alvarez sto og pratet med R, og tidligere det året hadde R og jeg vært kjærester og han hadde funnet La det bare bli blåmerker igjen i kjelleren på ARK og tatt den med seg til meg, han hadde sagt at på lanseringsfesten skulle han ta meg med bort til Pedro og si: Hei Pedro, dette er jenta mi. Jeg var ikke jenta hans lenger, jeg var bare en tjej som sto der og så dum ut, og så på at R prata med Pedro, at Anders Heger prata med Lars Saabye Christensen, og jeg lurte på hva jeg egentlig gjorde der, jeg hadde ikke skrevet noe, jeg bare blogga, hver dag. Skrev dagbok om pojkarna, om kents tekster, om å være ung i Oslo, om å lengte etter at alt skulle begynne. R tok tak i meg og presenterte meg for Pedro, men ikke som jenta hans, han sa: Dette er Linn. Hei, sa Pedro. Hei, sa jeg. Er du også skribent, spurte han. Nei, jeg bare blogger, sa jeg. Så sa han: Du vet, at det er når du begynner å lyve i dagbøkene dine at det blir litteratur. Så snakket han litt mer med R, om skriving og alt annet som er viktig her i livet, og jeg drakk opp colaen min og gikk hjem.

I 2009 har det begynt, jeg har sittet på det lille kontoret på Grünerløkka, i vinduskarmen, der jeg liker å sitte, og jeg har skrevet tekstene på nytt og på nytt, lagt a4-ark utover gulvet på Flamme, tråkket meg gjennom kapitlene, delt inn Roskilde-festivalen i dager, følelser, tekster, løgner og minner jeg ikke lenger vet om er sanne. Jeg har kastet noen a4-ark, sagt at jeg ikke orker å gjøre dem om mer, vi stryker den, har jeg sagt, vi tar den bare bort, vi trenger den ikke, bort bort bort, noen av dem har jeg tatt med igjen, andre har bare blitt liggende der, på gulvet på Flamme, siden i en søppelkasse et sted.

Jeg har fått gode anmeldelser og noen ikke så gode anmeldelser. Noen har sagt at bokas største styrke ligger i at den får selv mennesker som aldri har vært på Roskilde til å ville dra dit, andre har sagt at bokas største svakhet er at den utestenger alle de som aldri har vært der, at det er en mimrebok. Jeg fikk en artikkel på Wikipedia og var vitne til en diskusjon om jeg fortjente tittelen forfatter, siden jeg tross alt hadde utgitt en bok ‘om sine opplevelser på Roskilde-festivalen, og ikke en roman’. Jeg har lest anmeldelser jeg har hatt lyst til å henge opp på veggen, jeg har fått en avis i fanget der jeg fikk lyst til å ringe anmelderen og si unnskyld for at jeg ikke hadde skrevet en god nok bok for ham.

Jeg har lurt på om jeg skal sende boka til L og S, lurt på om jeg skal si unnskyld eller vær så god, lurt på om de kanskje alt har lest den, lurt på om menneskene som har lest boka tror at alt er sant, når 80% av det er løgn. Lurt på om alle tror at ‘jeg’ er jeg, når jenta i boka er så mye tøffere enn meg.

Også har jeg lurt på hvor skrivingen min ble av, hvor den følelsen jeg pleide å få i magen når jeg skrev har blitt av. Lurt på hvor det har blitt av alt sammen. Og jeg fikk en mail som fikk meg til å fortstå hvor det kanskje hadde blitt borte. I mailen sto det noe om å finne sin egen stemme, om å utvikle noe som er sitt eget, om å øve, skrive, øve mer og skrive mer, og gjennom det klare å gjøre det vi har gjort, skrive bøker. Og jeg skjønner at jeg ikke kan lyve i dagbøkene mine når jeg ikke skriver noen. Så jeg tror dette er en ny begynnelse. Hvis jeg får lov.

Hvis det er greit for dere.

35 kommentarer til «1»

 1. jeg har savna Strekhjerte.

  jeg ser fram til å sjekke innom her like ofte som jeg gjorde før.

  som karina og Siramethyst skriver: Ja takk, mer Linn + Velkommen tilbake! 🙂

 2. Det er veldig, veldig greit!

  Jeg har ikke lest boka di ennå, men har alltid likt å lese her. Jeg har snart bursdag og boka di står på ønskelista.

  PS: Anmeldere er ikke og vil aldri bli superhelter.

 3. Jeg liker fortsettelser. Og boken din skal jeg lese om 3 uker, når jeg er ferdig med eksamen 🙂

 4. yay!!! Nå ble jeg glad! Har savnet stort å lese her. Har lest boken din og jeg elsket den, jeg har vært på roskilde etpar ganger og du klarte virkelig å fange opp roskilde-stemningen. Den var så fin at jeg måtte lese den en gang til. Også leste jeg den enda en gang. Og snart skal jeg lese den igjen. 🙂

 5. Tommel opp! For nye begynnelser og nye kent-skiver og alle de nye tekstene vi skal skrive i årene som kommer!

 6. Nå brøt du meg ut av ikke-kommentere-blogger-perioden jeg har hatt i over et år, bare for å si at jeg er så veldig glad for å høre at du skal begynne å skrive igjen. Jeg gleder meg enormt.

  (PS: Boken din tar pusten fra meg.)

 7. Neste gang skal jeg snu meg og presentere deg for lars. Godt aa ha deg i sving igjen

 8. Selvfølgelig skal du skrive, vi trenger det! 🙂 Og jeg elsker at du har teksten fra Hjärta på bloggen din. Jeg elsker den sangen, og den passer til deg, du lyser opp hverdagen, nettopp ved å skrive om hverdagsting, fordi du viser at hverdagstingene i livet vårt, og de store tingene i livet vårt kan være det samme. Takk. Du får meg til å sette pris på det som er fint.
  Hilsen Maria.

 9. Yess, lovely. Det er mer enn helt greit – det er kongekanonbrasupert. Velkommen er du, og ta den tida og den plassen du vil. Jeg er her, og jeg leser. Som de andre 😉 Og gleder meg stort over at du vender tilbake til bloggenabolaget!

 10. Jeg så boken din på bokhandelen i dag. Da begynte jeg nesten å gråte, jeg kjenner deg ikke og begynte å lese bloggen din etter du hadde sluttet å blogge, men jeg syns det var så fint og jeg ble så glad over at boken nå er å få kjøpt. (Det gir meg håp.)
  Hadde jeg hatt penger skulle jeg kjøpt den på flekken, men det får bli et ønske til jul.
  Også går jeg innom bloggen nå og ser at du har postet et nytt innlegg.
  Så bra.

 11. Hjertelig velkommen tilbake. Siden sist har jeg lest Roskilde og Øya (kjøpte roskilde, Øya bestilte jeg og fikk i posten, men fikk ingen giro eller noe, så mulig at jeg er en tyv.

  Og jeg har blitt en fan. En fan av Linn Strømsborg og det hun skriver uansett om hun er forfatter eller ei, uansett om det er en «skikkelig» roman eller noens memorarer hun skriver. Gleder meg til å få lese mer av deg!

 12. jeg har satt boka di ved siden av buzz. det sier sitt.

  jeg heier på deg!

 13. Jeg vil ha mer takk!!

  Jeg liker ikke det utsagnet om at dagbøker som lyves i blir litteratur, fordi løgn betyr noe som ikke er sant. Jeg har lært av Treichel at et liv har mange varianter og slik leser jeg Roskilde som en variant av mange sannheter. Man blir klokere med årene, men livet man lever når man er ti, tyve eller femti år er like mye en sannhet.

  Slik ble jeg klokere av Roskilde enn av noen bok skrevet av en historiker..

  Stå på!

 14. Jeg har fortsatt ikke lest boka di, men kjøpt den i julegave til et par stykker. Nå så jeg att den lå på forsiden til eppklubben MED cd! Kjøpe til meg selv i julegave!!!!

  Go Linn!

 15. Jeg har ikke lest boka di, men jeg duppet innom her etter ganske lang tid, for å lese igjen et par av de innleggene som virkelig setter ord på følelsen av å ikke komme over noen, og så fant jeg dette. Så uventet, så fint.

 16. jeg vil også sitte på et kontor og skrive og kartlegge og kjenne at det endelig begynner. men det kjenner jeg litt på allerede. ikke at jeg har noe utgitt å vise til. men jeg vet i alle fall endelig hva jeg virkelig vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.