1, 2, 3, 4

1. jeg drar på quiz med lakris-sjokolade i veska og jeg gjør det fordi jeg vil ha øl. jeg kom for ølen, sier jeg til ham når vi står utenfor og han tar sin andre røyk, fordi miriam og jeg kom ut litt senere enn ham. jeg kom for ølen, sier jeg til meg selv når han stopper meg på vei inn igjen, tar meg i hånden og snurrer den bak ryggen sin, så jeg blir slengt inntil ham i trappa og overrasket med et kyss før jeg får tenkt meg om. jeg kom for ølen, jeg liker øl. det lønner seg å ha lasso i baklomma, sier camilla og vi ler når jeg kommer tilbake igjen til bordet vårt, en ny øl står på bordet, jeg er så forfjamset at jeg tar det tomme ølglasset for å drikke, og jeg har problemer med å høre på hva samtalen dreier seg om, jeg svarte ikke på et eneste spørsmål på quiz’en

og vi vet jo alle at jeg egentlig ikke kom for ølen. jeez, louise.

 

2. Når han tar opp mp3-spilleren sin, for nå skal vi ha et Garden State-moment, og jeg sier: Men skal vi høre på The Shins? Og han sier, nei, vi skal høre på Steely Dan, og jeg ler, og sier at de spilte The Shins på radioen den søndagen vi satt i vinduskarmen hans og han sier: Eg veit det, eg merka at du skrudde opp, og så setter han på sangen og vi tar hver vår plugg og når batteriet går ut etter de tre første strofene, så ler han og sier:

Dette var altså Garden State 2, der ALT går galt!

 

3. Jeg ringer S, for han er i Oslo og jeg sier: Jeg håper du har det bra. Har du det bra? Ja, sier han. Ok, sier jeg. Det er verdens kleineste telefonsamtale, men jeg tok den. Jeg ringte, selv om jeg ikke ringer til folk, jeg ringte til ham, selv om han ikke snakker med meg lenger, og da han spurte meg om jeg hadde det bra, sa jeg: Ja. Veldig bra. Veldig bra. For det er sant. Kanskje vi en gang kommer til å være venner igjen, kanskje ikke, kanskje vi en gang kommer til å krangle om det vi alltid krangler om, har kranglet om, kanskje ikke, kanskje han har løftet meg opp og snurret meg rundt for siste gang, det må man leve med.

 

4. Jeg er full og sitter på trikken ved siden av ham, vi kommer til Stensgata, stoppet før han skal av, og han sier: Gå av med meg, ta en øl, en kaffe, et glass vann, whatever, bare gå av med meg på neste. Ok, sier jeg, og vi går av i regnet, alt er stengt og vi kjøper kakao på Deli de Luca, han kjøper kakao på Deli de Luca, og vi snakker, jeg ler, han ler, han får meg til å le, og når han kysser meg, så slutter jeg å puste og jeg kjenner hjertet mitt dundre i hele kroppen og han sier: Bli med meg hjem, og jeg sier at jeg ikke kan, og han lener pannen sin mot min og trikken kommer om ett minutt, om ett minutt blir dette borte, og han spør om han kan bli med meg hjem, og jeg blir satt ut og klarer ikke å være cool selv om jeg er full engang, og jeg sier det, at jeg øver på å være cool, men det går ikke, det går ikke med deg, sier jeg og trikken kommer og jeg sier: Fredag. Jeg sover hos deg på fredag, og han sier fredag, og trikken kjører av gårde og jeg sitter på den og The Shins synger til meg og jeg vet ikke når denne høsten kom og overrasket meg, men det gjorde den og jeg vet ikke hvor dette går eller hva som skjer, eller hva han egentlig vil og mener, men jeg vet at dette er annerledes enn alt annet.

6 kommentarer til «1, 2, 3, 4»

  1. linn linn linn, jeg vil bare klemme deg, du er så fin og jeg blir helt over meg av alt dette her. dere er bedre en Clarence og Alabama Worley, jeg lover.

  2. Høsten overrasket meg også, så nå kysser jeg i regnet og holder hender uten votter selv om det er kaldt og blåser frostrøyk og smiler.

    Hilsen hemmelig smugleser.

  3. vet du, jeg kom til bloggen din for aa lese din verden fordi jeg maatte ut av min egen. gutten i min egen gjoer meg skrudd og vill og trist og glad, alt paa samme tid, saa trengte aa stikke for en liten stund. og det funket, det funket som bare det. 🙂 det fikk meg ikke til aa glemme ham, men gjennom ordene dine greier du aa faa det til aa virke overkommelig, hva enn det er jeg gaar gjennom. du har den evnen, og den er saa fin. skriv, skriv, linn. jeg liker saa godt aa lese.

  4. var helt tom inn i meg, og har ikke vært her hos deg på lenge, jeg fant deg fram, begynte ganske langt ned på siden, kom hit, du fikset meg i dag Linn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.