Glöm allt jag sa, jag mår bra

I’ve got a long taxi ride, synger Tori Amos, og det er lenge siden jeg har hørt på henne. Det er lenge siden hun har fortalt meg ting. Det ligger en død kakerlakk på do, jeg har en katt med en intens trang til kos på skrivebordet foran meg, nå i vinduskarmen, klærne mine ligger i en haug på gulvet og her er noen setninger fra den boken jeg leser nå:

And why had Deb’s last boyfriend dumped her? – I dumped him. Maybe you didn’t French-kiss him enough? – I promise you that wasn’t it. Tell me how many times a day you kissed, and I’ll say if it was enough. – Four hundred. Not enough. – No one belongs here more than you, Miranda July.

Det finnes pingviner med gule øyenbryn, det finnes en gutt som ligger og sover nå, i et rom som egentlig er en badstue, ikke fordi det er varmt der, men fordi det rett og slett er en badstue omgjort til seng, sovested, hule, hva du nå vil kalle det.

Snart kommer Johan Harstad med ny bok, og i dag solgte jeg seks bøker til et amerikansk ektepar som gikk ut av butikken med ordene: Thank you so much, it was wonderful listening to you and your knowledge. It’s beautiful.

En gang gikk jeg på et kurs på Blindern som sa at dette ikke ville vært kvalifisert til en tekst, for det er ingen sammenheng. Nå valgte shuffle-knappen min en kent-sang, og jeg lar det være med det.

Det er ingen bitterhet i denne bloggen, for min bestekamerat sier at jeg liker dramaet i Studio 60 fordi jeg trenger å se at andre har det verre enn meg for å vite at jeg egentlig har det bra. Jeg har det bra. Gutten som sover i badstuen er kjæresten min, han er det selv om jeg drar til København uten ham, selv om jeg tar fly til London uten ham, selv om jeg sover i hybelen min, uten ham. Jeg tar ikke ut batteriet av den tikkende klokka når han ikke er her, og jeg slipper ikke ut katten hvis han ikke blir gal om natten og spinner rundt så jeg ikke får sove. Jeg kan se så lenge jeg vil på tv før jeg sovner, eller jeg kan sovne og våkne av at jeg mister boka i gulvet.

Dere må lese Miranda Julys noveller, de er fantastiske.

5 kommentarer til «Glöm allt jag sa, jag mår bra»

  1. Ifølge Raude er det viktigste at man står sammen mot verden, i stedet for å stå alene mot verden hver for seg.

  2. Du er skikkelig flink, du.

    Og det er Johan Harstad også! Når var datoen den nye boka hans kommer sa du?…

  3. thomas: fint sagt av raude.
    binka: takk. boken kommer 12. eller 14. oktober, den heter Hässelby og det er den beste boka du vil lese i år, jeg lover.

  4. Nå ble jeg inspirert til å fortsette på July, jeg kom meg halvveis sist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.