En helt vanlig tirsdag

Noen synger i oppgangen, jeg har superhørsel, jeg hører alt. Katten velter en stol i stua, mellom tørkestativet og alle pappeskene, han mjauer og sitter i vinduskarmen, noen barn utenfor bjeffer til ham, han blir redd og hopper ned, ser fra barna i vinduet til meg, der jeg står halvveis inne i stekovnen fordi jeg lager rundstykker. Dette er sommeren da jeg flyttet i hybel, da jeg flyttet alt jeg eide, alt jeg har samlet på i to år på et eget sted over til et nytt sted som er under halvparten så stort som det forrige. Jeg har stått på alle eksamene mine, og i dag var det en mann i butikken min som sa at jeg var heldig som fikk studere litteratur. ”Noen sier kanskje at det ikke er nyttig, at det ikke kan brukes til noe, men du blir et godt menneske. Det sier jeg deg, du blir et godt menneske av det.” Jeg rydder i noen bunker og lurer på hvorfor jeg ikke kan føle meg priviligert fordi jeg får lov til å studere litteratur. Men kanskje dette er semesteret. Med stor S. Kanskje det er innføring i amerikansk litteratur, mellomkrigstid og litterær kanon som er det store. Kanskje jeg nå blir en av de som nyter å studere, som ikke bare drar seg gjennom, såvidt over ståkarakterene. Det snødde utenfor, virvlet rundt menneskene, Beirut spilte karusellmusikken min, og det var som om sommersnøen danset til den, jeg lover, det var en musikkvideo rett utenfor jobben min, og plutselig kom det en jente utkledd som en kanin inn døren. Det er noen som synger i oppgangen der jeg bor, jeg har superhørsel, jeg hører alt. Nå var det noen som låste opp en dør. Katten sloss med en av kjolene mine som ligger på gulvet. Jeg skal legge meg, jeg og min superhørsel.

3 kommentarer til «En helt vanlig tirsdag»

  1. Du skriver kjempe bra Linn!:)

    Mellomkrigstid og litterær kanon, ja da ser du både meg og Nadia over sommeren!:D

    Kos deg i ferien!

    Klem Mari!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.