En blå dør

Jeg plukker bildene mine ned fra veggene, flytter møbler ut i boden på verandaen, og pakker bøker ned i esker. I går var jeg på visning i en hybel som er altfor dyr, og det er verken bad eller toalett der, det er ute i gangen og nede i vaskekjelleren, og må deles med den andre hybelboeren rett over gangen. Jeg får en blå dør, da. Og to store vinduer. Og et fantastisk stygt kjøkken. Og katten min kan bo der sammen med meg. Men alt dette er bare sant om jeg vinner prutingen etterpå. Om jeg klarer å leke tøff og si at jeg må få det femhundre kroner billigere. Krummis og jeg går nedover til bussen etter visningen, og jeg spør henne om hun syns jeg er gal som tenker at dette er godt nok. Nei, sier hun. Jeg hadde tatt det på et sekund hvis det var det vi ble tilbudt i Paris, sier hun. Det er en lang nedoverbakke å gå til bussen, og det er grønt der allerede. Mine naboer blir villa-beboere med to biler og fem dvd-spillere. Jeg tenker at jeg kan bli som hun i Saman er ein mindre aleine. Selv om hybelen min er hakket bedre enn hennes.

Jeg kan gå tur på gravlunden og gå hjem fra öyafestivalen om natten. Også kan jeg lære Biggen å hoppe inn og ut gjennom vinduet. Det blir bare meg, et stygt kjøkken, et stort rom til bokhyllene mine, tv, seng, sofa og tre stoler. Jeg kan invitere på te, som hun gjør i I dag er ein fin dag. Jeg må ha mye fin te om noen skal ville være på besøk hos meg, tror jeg.

Bortsett fra dette, så feirer jeg bursdagen min den 1. mai i Birkelunden, og du er invitert om du har lyst til å komme. Du kan ta med deg en du liker eller er glad i, en grill, eller en du kjenner som har grill, mat å grille, noe å drikke og en klem. Eller et hei. Det skal være sol, og jeg regner med at vi første tropper opp med pledd og mat ca. klokka to.

Jeg ønsker meg en fin bok, en liste over hvilke tre bøker jeg skal låne neste gang jeg er på biblioteket, en dinosaurus eller sjokolade. Så vet du det.

12 kommentarer til «En blå dør»

 1. Jammen fikk jeg lyst til å komme…

  om enn bare for å smyge og se om du er like vidunderlig på ordentlig også…

 2. God flytting! Lykke til. Og hvis vi bor i samme villastrøk med for mange biler, dvd-spillere og rynkete neser, er det bare å komme innom på te når du vil 🙂

 3. sif: jeg vet ikke om jeg kan leve opp til forventningene, men det er bare å komme og smyge rundt vinduene. det er trær der.

  john: ja, hvis mannen holder det han lovte om at ja, jeg skulle få det for 3000 i måneden inkl. varme, så blir jeg i gå-avstand fra juni, ca. gå litt lenge-avstand, vel og merke, men allikevel gå-avstand. ca. tjue minutter, tenker jeg. eller kanskje bare et kvarter.

  eivind: hvis du bor i et villastrøk ved lodalen buss-stopp, man kan kalle det ekeberg, men det er ikke egentlig ekeberg, så bor vi i samme. men jeg tror at jeg uansett er interessert i en te-invitasjon, te er alltid fint, det.

 4. Thihi, jeg ble nettopp gjort til en stalker! Det var litt ekkelt, kjenner jeg.

  Jeg mente mer smyging i Birkelunden 😀

 5. alt er gangavstand hvis man har tid nok 🙂

  da bor vi nok ikke i samme, for området rundt huset mitt heter korsvoll. men det er alltid fest og åpent hus fordet, altså. 🙂

 6. hei, filmtips: farväl falkenberg.
  det er den beste filmen jeg har sett, noen gang.
  den stikker så dypt i sjelen at man aldri, aldri glemmer den.

 7. sif: haha, jeg er liksom så oppslukt i min leilighetsjakt at jeg ikke tenkte på birkelunden i det hele tatt. der må du bare snike, smyge, stalke alt du vil. kom og si hei, sier nå jeg.

  eivind: fest og åpent hus er bra saker.

  mette: takk for filmtips, den har jeg hatt lyst til å se lenge nå. jeg tror jeg skal sprenge mitt utrolig trange budsjett litt og kjøpe en kinobillett til meg selv en dag snart. jeg vet liksom at jeg må se den filmen.

 8. da bor du jo snart like ved meg jo. Og siden Eivind bor for langt unna så får vel jeg stå for teen da. jeg må bare kjøpe inn te og finne igjen vannkokeren. og så er jeg ikke sikker på om sikringen min liker vannkokere.

  kanskje det er best vi bare går ut på et te-sted, så spanderer jeg te på deg der.

 9. Saman er ein mindre aleine er jo en søt bok da 🙂 Og så fine titler hun har. Som Eg vil at nokon skal vente på meg. Det vil jeg og noen ganger 🙂

  Gratulerer med dagen som var. En på-etterskudd-bibliotekliste kan du få, har prøvd å sette opp bøker du ikke har lest, men som du likevel vil like, men siden jeg ikke aner noe om deg kan det bli temmelig skivebom på begge punkt. Faktisk samtidig.

  – Av måneskinn gror det ingenting av Torborg Nedreaas – kan leses hele året, gjerne flere ganger
  – Tilfeldigvis begjær av Anne Oterholm – bør leses om sommeren!
  – Alexandriakvartetten av Lawrence Durrell – her er et sitat:

  «I hjertet av det som skjer finnes det en orden og en sammenheng som vi kanskje kunne gripe hvis vi var oppmerksomme nok, hadde kjærlighet nok, eller tålmodighet nok.»

  Vennlig hilsen.

 10. kent: driver du og inviterer meg på bloggertreff for to? hoho. du kan lære meg noen triks om hvordan jeg kan bli en bedre blogger og jeg kan lære deg noen triks om hvordan… eh, hvordan du kan skrive side opp og side ned om pojker och kärlek?

  heidi: det var en fin liste. tusen tusen takk 🙂

 11. Jammen ser det ut til at jeg gjør det. Jeg overrasker meg selv i blant.

  Og fysj jeg vil ikke gi deg noen tips. vil jo ikke ødelegge en av favorittbloggene mine.

  Men tips om å skrive om pojker og kärlek tar jeg gjerne. tror mine lesere gjerne vil lese om det. spesielt pojker-delen tror jeg blir poppis….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.