This is an alright start

Jeg går frem og tilbake på en tilfeldig t-banestasjon med mobilen trykket opp mot øret, og en stemme det er altfor lenge siden sist gang jeg hørte. Han leser for meg, en tekst det er jeg som har skrevet, og det var rart å høre skuespillerstemmen hans sitere mine egne ord. Jeg ler og han sier det er godt å høre latteren min igjen, at han savner meg. Har savnet meg. Vi snakker om hvorfor det er lenge siden sist. Det er jo… rart når den store kjærligheten har funnet en ny stor kjærlighet, sier han. Og vi ler, på hver vår side av telefonrøret. Hvor mange telefonsamtaler har jeg ikke hatt med den stemmen, hvor mange sider i dagbøkene mine har ikke den stemmen fått plass på.

Jeg vil gjerne møte ham, sier han og jeg smiler. Han er en bra kar, sier jeg. Ja, jeg vet det, svarer han. Vi snakker litt mer, om før, og nå, om Molde og sjekketriks, om at det har vært vanskelig, om alt han har funnet ut, alle de store spørsmålene som han fant svaret på ved å være alene i en kjedelig by. Du vet det, at… han er stille litt. Det ville jo blitt slutt uansett. Jeg skulle jo til Danmark, og så til Molde, og… det ville jo aldri gått. Jeg smiler og sier at jeg vet det. Jeg vet det.

Jeg lener meg mot en t-banebenk og ser ned på grusen. Sigmund? sier jeg. Ja, svarer han. Kan du alltid være den som løfter meg opp når du klemmer meg? Han ler og sier at han skal løfte meg opp når han klemmer meg til han blir 80 og ikke orker mer. Jeg har alltid lyst til å klemme deg, sier han. Når vi har lagt på, ler jeg for meg selv og legger mobiltelefonen tilbake i veska.

Den store kjærligheten har funnet en ny stor kjærlighet. Han heter Lars og er verdens fineste gutt. Og det var fint å kjenne at han fortsatt var den fineste gutten jeg vet om, selv etter en sånn telefonsamtale. Og fint å kjenne det, selv om jeg har en ekskjæreste som jeg forhåpentligvis alltid vil løpe i møte med et smil som rekker opp til begge ørene, og bli møtt med en klem der han løfter meg opp fra bakken og snurrer meg rundt.

7 kommentarer til «This is an alright start»

  1. jeg er ganske sikker på at den gjør det. jeg føler at jeg har fått det bevist nå. 🙂

  2. vil bare si at jeg elsker bloggen din og følger sterkt med på hva du skriver. Du skriver nydelig og gjenkjennbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.