You decide your own fate

Jeg ser på at Ane Brun står i en heis og synger, og hun vugger frem og tilbake med gitaren. På t-banen ser jeg ut av vinduet, på fuglene som flyr i mønstre på himmelen, og snøen smelter, om fem uker er den helt borte og det er april, eller kanskje bare nesten. Ane Brun synger Rubber & Soul og det er nesten sånn at jeg må ta litt rundt omkring på meg selv med hendene, kjenne etter om jeg fortsatt er hel, om jeg fortsatt fungerer, om hjertet fortsatt banker. Jeg pleide å falle fra hverandre da jeg hørte denne sangen, jeg sto på konsert, helt foran, inntil gjerdet, og det var ikke nok til å holde meg stående, det var ikke nok styrke i metallet til å holde meg sammen, båndene gjorde ikke jobben sin, solbrillene falt av og jeg måtte gå. Let me get a hold of this, sang hun og jeg kravlet meg bakover i mengden og satte meg ned på bakken, med solbrillene i fanget. Defeated.

Malin fant meg og vi delte en appelsin. Jeg ble med ham hjem for siste
gang den kvelden. Jeg satt på sykkelstyret og vi suste gjennom byen.
Det var sommer og det er hundre år siden nå.

Jeg tester sangene, trykker på play og lukker øynene, som man gjør om man er redd for et smell. Det smeller selvfølgelig ikke. Det skjer ingenting i det hele tatt. Ane Brun synger og synger, hun nynner og vugger med gitaren og jeg åpner øynene og det er vinter ute, jeg har en kopp te ved siden av meg som Frøydis har laget, og jeg har tusen ting å gjøre i vinterferien, men studier kan være studier, jeg vil heller krype inntil en varm kjæreste-gutt. Se på ham når han sover, og glede meg til jeg skal sitte på en benk sammen med ham og dele en pose med smågodt.

Tegne opp et nytt kart over byen, det er på tide å kaste det gamle.

3 kommentarer til «You decide your own fate»

  1. vet du, Linn…

    at ordene dine er noe jeg alltid vender tilbake til
    de får meg til å trekke på smilebåndet fordi
    de får meg til å slå meg til ro med ting, og det er ikke mange ord som klarer for tiden. så jeg vil si takk. takk for at du skriver, du er genuin.

    🙂 kakao en dag, ja? ja.

  2. «total absence of grace» er så fint at jeg må holde pusten når hun synger det, og akkurat sånn er det når jeg leser her. Helt sant!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.