Så møtes vi i tankene og rusler samme vei

Om du titter ut av vinduet en sen desembernatt og du føler deg litt ensom, litt alene og forlatt, skal du tenke på en venn, der du sitter for deg selv, for da er du ikke ensom likevel synger Hanne Hukkelberg med sin søte, myke, litt hese stemme. Jeg står midt på stuegulvet i leiligheten til mamma, det er julaften og jeg rydder i bøkene hennes mens hun gjør seg ferdig med de siste forberedelsene til middag og besøk, og jeg stopper opp. Jeg begynner å gråte første gang den dagen, klokken er litt over ti, eller snart elleve, hva har det å si, det er bare klokken fem på julaften som er viktig, for da ringer klokkene og det er jul, men nå ser jeg på Julemorgen og de sender siste episode av Jul i Svingen, før 3 nøtter til Askepott og før Reisen til Julestjernen, og Hanne Hukkelberg synger inn i hjertet mitt og jeg gråter. Det ble mye vondt i hjertet på julaften. Det ble mye stirring ned i gulvet og forsøk på å tørke vekk tårene før de rant nedover kinnene mine. Men det ble mange smil også. Pappa strøk meg på armen da jeg gråt i bilen hans, mamma hadde laget en collage med bilder av meg og farmor, bilder jeg ikke har sett før, fra jeg var liten, bestekameraten min ringte meg for å høre om alt hadde gått bra, og for å si takk for gaven, og vi avsluttet kvelden med å se en dårlig film på tv2, jeg og mamma.

Det sies alt for sjeldent, så jeg sier det igjen. Det hjelper litt å tenke på en venn.

2 kommentarer til «Så møtes vi i tankene og rusler samme vei»

 1. Hei. Jeg gråt også av siste svingenepisoden. Både underveis og til slutt, i stua mens hele familien satt der. Jeg vet ikke hva som har skjedd, men plutselig gråter jeg mye oftere enn før, og det er litt fint også, at de kan se at jeg er en som har tårer.

 2. Har spillt «Jul i Svingen» plata for ungene en del i det siste, og falt for denne låta. Søkte på nett etter teksten, og det nærmeste jeg fant var bloggen din.

  Skrev den derfor ned. Så hvis andre også søker, her er den:

  Tenke på en venn

  Om du titter ut av vinduet en sen desember natt
  og du føler deg litt ensom, litt alene og forlatt
  Skal du tenkte på en venn, der du sitter for deg selv
  for da er du ikke ensom likevel

  Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
  Så møtes vi i tankene, du sier kanskje Hei
  Så svarer jeg, så fint du kom, nå møtes vi igjen
  så hyggelig å treffe på en venn

  Lalala

  Når du sender gode tanker til en snill og trofast venn
  kan det hende at han sender deg en liten takk igjen
  Det er fint å være fler en sen desember kveld
  for da er du ikke ensom likevel

  Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
  Så samles vi i tankene og rusler samme vei
  Det sies alt for sjelden, så jeg sier det igjen
  Det hjelper litt å tenke på en venn

  Jeg tenker litt på deg, og du tenker litt på meg
  Så samles vi i tankene og rusler samme vei
  Det sies alt for sjelden, så jeg sier det igjen
  Det hjelper litt å tenke på en venn

  Det hjelper litt å tenke på en venn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.