Om dinosaurer og The Shins. Litt.

The Shins synger om at Caring is creepy og jeg hører på dem og tenker at sangen er jo egentlig ikke trist. Den er ikke trist i det hele tatt. Da er det kanskje ikke så fælt å være redd for å bli glad i noen. Jeg trykker på play med en gang den er ferdig, og dette fører til at en jevn strøm av The Shins kan høres fra rommet mitt hele dagen. Ikke en cd, nei, en låt. Kun en låt. Hele dagen. Hadde jeg hatt noen å si det til, så hadde jeg lukket igjen døra på rommet mitt, bedt dem sette seg på sengen, og trykket på play etter at jeg hadde sagt at denne sangen kom til forandre livet deres. Men den eneste som sitter på sengen min er den tjukke katten, og han bryr seg lite om The Shins.

Det han bryr seg om er å være klump, å spise og å legge seg på puten min før jeg skal legge meg, sånn at jeg må ligge med ansiktet inni pelsen hans. Det er greit for meg.

Alt er greit for meg for tiden. Eksamensoppgavene er vanskelige, jeg smiler og tar på meg de slitte converseskoene mine som var sjokoladebrune en gang, og trasker ut i regnet for å dra på kollokvie. Kjøleskapet er tomt, jeg smiler og lager meg fire knekkebrød med masse nugatti på. Jeg søler brus på en av bøkene jeg hadde tenkt å gi til en bra en til jul, jeg smiler og leser den selv i stedet.

Hvis noen lurer på hva jeg ønsker meg til jul, så kan jeg lage en liste.
Jeg ønsker meg:
– en liste med bokanbefalinger, cd-anbefalinger eller film-anbefalinger. Håndskrevet. Helst.
Dere må i det minste levere den i levende live, og ikke på mail. Det syns jeg.
– Hvis jeg må være meg av Geir Gulliksen
– julesjokolade
– skrivebøker
– 1001 books you should read before you die
– The Shins cd’er
– Sufjan Stevens julealbum
– fine bøker med hilsener foran
– smil
– en fin film
– kake
– dinosaurer

Hva ønsker du deg?

8 kommentarer til «Om dinosaurer og The Shins. Litt.»

 1. jeg ønsker meg pepperkakeformer med djevler og engler, og katter. katter er bra. også ønsker jeg meg store te-kopper jeg kan drikke te av mens jeg ser ut av vinduet og ned på verden. og ord. ordene er nesten de beste, selv om et bilde sier mer enn tusen av dem.

 2. jeg kunne sendt deg et brev med lister med fem bøker, fem filmer og fem cd’er jeg anbefaler, men jeg regner med at du har sjekket ut det meste av det som står på listene mine.

  du får meg i hvertfall til å smile, for det er godt det er flere som tenker at det er fælt å være redd for å bli glad i noen, og ønskelista di får meg til å ønske meg ting til tross for at jeg nesten ikke ønsker meg noen ting. jeg ønsker meg ‘bølgene’ av virginia woolf, den nyeste boka til tomas espedal, nye engelskordbøker og blekk til printeren – jeg tror jeg er ganske pragmatisk av meg når det kommer til julegaver og ønsker, men om jeg kan få lov til å ønske meg en liste med bøker/musikk du vil at jeg skal lese/høre, så hadde det vært en fin ting å få lov til å ønske seg.

  i dag fikk jeg damien rice-konsertbilletten min i posten, og jeg har funnet ut at 23. mars er en fredag, så det blir definitivt konsert på meg. 🙂

 3. But when they’re parking their cars on your chest
  You’ve still got a view of the summer sky
  (The Shins – «Know your Onion!»)

 4. Snø. Snø ønsker jeg meg. Men også Knut Hamsuns samlede verker.

  Det, og endel andre både nyttige og gode ting – iår er jeg svært takknemlig å handle gaver til.

 5. Jeg ønsker meg mot. Masse mot så jeg kan gjøre og vise fram de tingene som jeg ikke tør nå. Også ønsker jeg meg en kyss fra en jeg elsker, og en keith jarrett cd. Og boka «The our of the star» av Clarice Lispector. Dessuten ønsker jeg meg en fin og hvit jul. Ordentlig hvit. Håper du får alt du ønsker deg.

 6. Du er så flink Linn, og jeg vet. Jeg kan ikke si det hver gang.

  Jeg ønsker meg bare ting man ikke kan få. Som at jeg vil være flink til å spille piano, at den lille babyen som ikke har det bra får det bra, at neste sommer er alt bare fint, en ny bok som jeg liker fra start til slutt.. Det kan derimot kan ønske meg som jeg kanskje får det er smil. Og smil er jo det beste av alt.

 7. a: jeg har alt kjøpt en gave. det er dessverre ikke noe du ønsket deg. men den er veldig fin, det lover jeg. på tro og ære.

  thea-eske: jeg har kjøpt noe til deg også. heller ikke noe som står på listen. men kanskje jeg lager en liste til deg. men, jeg vil veldig gjerne ha en liste. du kan ha så mange ting jeg har hørt om før på dem som du bare vil. jeg hører på rootless tree nå på grunn av deg.

  pille: takk 🙂 the shins er litt best akkurat nå. de, og sufjan stevens.

  pan: snø skulle jeg gjerne gitt deg. la oss ønske sammen helt frem til julaften.

  applefish: jeg håper vi får både snø og det vi ønsker oss. begge to.

  regnvåt: jeg har vært i regnbyen og kjøpt julegave til deg. hvis du er modig, så kan du komme innom jobben min en dag. jeg jobber på tirsdag.

  alvedust: da skal du få kakao også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.