Du har tagit mig från kylan in

Jeg har et perlekjede fra kent og i følge Helge, en sang fra tim der Morten pekte på meg. Jeg har en colagutt til kjæreste og meksikansk øl i kjøleskapet. Jeg har fragmenter å smile av fra de siste dagene. Om jeg lukker øynene, så ser jeg armene til colagutten, med de fine remsene rundt håndleddet. Jeg hører regn utenfor vinduet mitt og åpningen på Ansgar & Evelyne på Norwegian Wood. Det är vi mot världen, synger han mot meg og jeg lener hodet mitt mot skulderen hans. Jeg lukker øynene og kjenner varmen fra kvelden i går, der vi satt på kafé og lo høyt og spiste cookies. Jeg ser oss gå inn mot sentrum i et regnvått Oslo der det er varmere enn man skulle trodd om man bare så ut. Jeg holder en colagutt i hånden og foran meg går gutten som bor over togskinnene og gutten med alvestøv i lomma. Igjen lener jeg hodet mitt mot skulderen hans, det har blitt mye av det de siste dagene. Nå sitter jeg hjemme i en rotete leilighet og straks begynner hverdagen igjen, med jobb og bøker, og i kveld må jeg handle inn mat, for nå er det snart tomt. Jeg lukker øynene igjen og legger meg ned ved siden av katten min. Colagutten sitter i Slottsparken og leser for meg fra en av de beste bøkene jeg har lest i år. Det er ikke alle følelser som har et navn, leser han, fra novellen «Følelser som ikke heter noe» av Sara Johnsen. Spol fremover, jeg står og klamrer meg til gjerdet idet tim avslutter konserten sin med Julia, og i går kveld syklet Helge foran meg og vi sang i kor til den samme sangen. Jeg tenker at jeg er forelska akkurat sånn som de synger der… Jeg fryser, jeg brenner… Og alle kan se hvem jeg liker… Rune. Oslo har vært en penere by de siste dagene. Gresset har vært grønnere og himmelen blåere. Og selv om det er grått og vått her nå, og colagutten snart befinner seg i London, så tror jeg at disse fragmentene vil få meg til å smile og lukte sommer i lange tider fremover. Hei verden, nå skal jeg ut og selge bøker med et teit smil om munnen. Du kan regne meg i nakken så mye du bare vil, jag är lycklig. God sommer.

7 kommentarer til «Du har tagit mig från kylan in»

 1. hei!
  jeg kom over bloggen din gjennom runes. fin, fin blogg.

  jeg så faktisk et par, det søteste paret, ved treet da maria mena sang. gutten hadde ‘a nightmare before christmas’-skjorte og jenta hadde et søtt skjørt og fine brune converse. og jeg hadde lyst til å komme bort og gi dere en klem bare fordi dere er sammen, men så torte jeg ikke å tråkke på alle de menneskene som satt som sardiner. holdt på å få kjeft allerede på vei ned. jeg og venninna mi prøvde å komme oss bort til de kamerafolka, for han ene er kjæresten til venninna mi, men så kom han bort til oss, og så var det mew og så var det kent og da glemte jeg all fornuft og svevde i jockes smil.

  nydelig dag. glad dere også hadde det fint.

  /S

 2. Smilet du hadde da jeg kjøpte bok av deg sist var ikke teit 🙂 men du skremte meg jo, så kanskje jeg smilte teit.

  Når det er sagt, så vil jeg si at jeg glder meg med dere!

 3. Forelskelse er så herlig søtt, uten å bli kvalmende.

  🙂

  God sommer!

 4. 1. snikleser: Neste gang må du si hei. 🙂

  2. regvnåt: Neste gang må du si hei! 🙂

 5. hihi, du er sånn som får alle til å smile når du smiler du.

  hilsen vakta på timkonserten som har fulgt med både på tingelinn og strekhjerte i fler år.

 6. neste gang skal jeg si hei, men tenk om det ikke er deg. Pinlig øyeblikk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.